La Comissió Nacional de l'Energia s'oposa a l'OPA de Gas Natural sobre Iberdrola
El consell d'administració de la Comissió Nacional de l'Energia (CNE) ha decidit no autoritzar l'OPA que Gas Natural ha llançat sobre l'elèctrica Iberdrola. La decisió no ha sorprès, ja que sis dels nou membres que integren la Comissió de l'Energia, entre ells el seu president, ja havien anunciat la seva oposició que Gas Natural prengués el control d'Iberdrola.
En àmbits governamentals es donava per fet, aquest matí, que la Comissió Nacional de l'Energia barraria el pas definitivament avui a l'oferta pública de compra que Gas Natural va presentar sobre Iberdrola.
El consell d'aquest organisme, que s'ha reunit avui, no veu de bon ull que Gas Natural i Iberdrola s'integrin en una sola companyia per la posició d'avantatge que tindria respecte als seus competidors. La principal oposició al projecte, dins de la Comissió Nacional de l'Energia, la mostren els quatre consellers nomenats a proposta del Partit Popular. El conseller que va proposar el PSOE es decantava per acceptar l'operació posant-hi condicions, mentre que els dos consellers de Convergència i Unió es mostraven partidaris de la fusió.
Fa uns dies, el president de Gas Natural, Antoni Brufau, que va firmar un acord amb la Generalitat per continuar invertint per estendre la xarxa de gas a Catalunya, va confirmar la intenció d'invertir 3.000 milions d'euros en quatre anys a Espanya per a la construcció del xarxes de gas i electricitat. La intenció era eliminar les reticències sobre l'operació.
Des d'alguns àmbits polítics es considera que la decisió sobre aquesta operació és política, un punt de vista que ha volgut desmentir el ministre d'Economia.
Des que Gas Natural va anunciar la intenció de fusionar-se amb Iberdrola, el sector elèctric va fer els possibles per fer fracassar l'operació. Però des del primer moment, el projecte va tenir l'oposició de Repsol, que, juntament amb "la Caixa", és un dels principals accionistes de Gas Natural.