"Tots amb el president" (Reuters)

La concentració de l'ANC arriba davant del Parlament després de forçar una porta del parc

L'ANC havia convocat una manifestació davant del parc de la Ciutadella per mostrar el seu suport al president de la Generalitat, Quim Torra, després que la Junta Electoral Central es pronunciés el divendres a favor d'inhabilitar-lo
Redacció Actualitzat
TEMA:
Quim Torra

L'ANC havia convocat una manifestació a quarts de cinc de la tarda davant del parc de la Ciutadella per mostrar el seu suport al president de la Generalitat, Quim Torra, després que la Junta Electoral Central es pronunciés el divendres a favor d'inhabilitar-lo per un delicte de desobediència, a la mateixa hora que s'havia de fer el ple al Parlament per rebutjar aquesta decisió de la JEC respecte al president Torra.

El parc de la Ciutadella estava tancat i la majoria de manifestants, que portaven banderes estelades, s'han concentrat davant l'accés del passeig de Lluís Companys.

Feia poc que havia començat la manifestació quan un grup de concentrats ha forçat el cadenat d'una de les portes del parc de la Ciutadella per entrar. Darrera d'ells unes 500 persones més els han seguit.

 

 

Els manifestants han arribat just davant de l'edifici del Parlament, a tocar de les tanques protectores que havien col·locat els Mossos, mentre se sentia "Obriu el Parlament".

Els concentrats han continuat davant de l'edifici del Parlament al llarg de tot el ple. Han seguit l'acte del Parlament a través d'uns altaveus i també s'han pogut sentir crits de "Torra president".

El missatge de convocatòria d'avui, demanava donar suport a Torra i a la sobirania de la cambra, i compartir el missatge: "Només el Parlament de Catalunya elegeix el nostre president."

 

Quim Torra surt a saludar

Poc després de les set del vespre, Quim Torra ha sortit fora del Parlament a saludar els concentrats aprofitant el recés del ple, que l'han animat a seguir sense fer "ni un pas enrere".

Amb gestos d'agraïment, Torra ha encaixat les mans dels que eren a primera fila, mentre se sentien crits com "independència" o "1 d'octubre, ni oblit ni perdó".

 

 

Antiavalots davant del Parlament

 

Agents de la Brigada Mòbil i de l'Àrea Regional de Recursos Operatius, les unitats antiavalots dels Mossos d'Esquadra, han custodiat els voltants del Parlament amb diverses furgonetes policials.

 

Milers de persones es manifesten a Girona

També per protestar contra la resolució de la JEC, i en suport al president de la Generalitat, Quim Torra, i a Oriol Junqueras, s'ha fet una manifestació lenta pels carrers de Girona.

 

Manifestació a Girona

 

El punt de sortida ha estat la plaça del Vi. Encapçalada amb la pancarta "Unitat, desobediència i independència" cinc mil persones, segons la policia municipal, i uns vuit mil, segons els convocants, la plataforma Girona Vota, que aplega diferents entitats i partits polítics, han volgut mostrar el seu rebuig a la resolució de la JEC.

Al final de l'acte, convocat per Girona Vota, el filòsof Josep Maria Terricabras ha llegit un manifest on ha carregat contra "els poders de l'Estat", als quals ha titllat "d'ignorants". Tot plegat ha acabat amb el Cant dels Segadors i un vídeo de Quim Torra agraint el suport.

ARXIVAT A:
Quim Torra ANC
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut