La confusió generada al Regne Unit sobre què es pot fer i què no en plena desescalada

Es pot anar a comprar plantes, jugar a golf i comprar cases però no a visitar familiars i amics
Sergi Mulero Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El Regne Unit ha començat aquest dimecres la desescalada. I ho ha fet amb molta confusió entre els ciutadans sobre què poden fer i què no. A més, el pla de Boris Johnson només s'aplica a Anglaterra, perquè Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord el veuen precipitat i ple d'incongruències.

Els empleats que han tornat primer a la feina són els que no poden treballar des de casa. I en sectors com la construcció, mantenir la precaució no sempre és fàcil. El govern britànic recomana als treballadors que evitin el transport públic i vagin a treballar, per exemple, en bicicleta.

Però en una àrea metropolitana de 9 milions d'habitants, tenir la feina a quilòmetres de casa és el més habitual. De manera que el metro i els autobusos de Londres van plens, a les hores punta, de gent que va a treballar.

Gent al metro el primer dia de desescalada a Londres Reuters/Henry Nicholls

Downing Street, tractant de tornar a posar en marxa l'economia, ha reactivat d'un dia per l'altre el mercat de compravenda d'habitatges i ha generat més dubtes.

Robert Jenrick, ministre d'Habitatge del Regne Unit, ha explicat, sobre aquest tema, que les visites immobiliàries s'han de fer primer virtualment.

"La gent ens ha preguntat com és possible que puguin visitar la casa d'un estrany, però no anar a veure els seus pares. La nostra guia deixa clar que les visites immobiliàries han de ser, en primer lloc, virtuals."

A Londres, el primer dia d'aquesta desescalada, s'han format cues per a l'establiment no essencial que els anglesos tenien més ganes que tornés a obrir: establiments de jardineria. Una ciutadana anglesa explica, mentre fa cua, que la jardineria ha estat terapèutica per a ella durant el confinament i que li faltaven productes.

L'Associació d'Establiments d'Horticultura va fer molta pressió per a la reobertura perquè aquesta és la seva temporada alta. A canvi, controls de temperatura automàtics, distància física o neteja constant. Però no tot són flors i violes.

 

Una altra mesura que genera polèmica és la de circular a plaer pel territori, com fan alguns conductors. Només s'aplica a Anglaterra, de manera que no poden anar encara, per exemple, a Escòcia.

Gent jugant a golf en el primer dia de desescalada al Regne Unit Reuters/Molly Darlington

El golf també està permès en sòl anglès, però què fas si tens forats tant a Anglaterra com a Gal·les, on encara no es pot jugar? És el que passa en un club de golf anglès, que ha decidit obrir perquè forma part de l'Associació Anglesa de Camps de Golf.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut