La contaminació mata 30 vegades més que els accidents de trànsit, segons Greenpeace
Contaminació a Barcelona
Madrid

La contaminació mata 30 vegades més que els accidents de trànsit, segons Greenpeace

L'ONG denuncia en un anunci similar als de les campanyes de la DGT que a Espanya hi ha gairebé 40.000 morts prematures cada any a causa de la contaminació

RedaccióActualitzat

La contaminació mata. I és 30 vegades més mortífera que els accidents de trànsit. Aquest és el missatge que llença Greenpeace amb un anunci molt similar als de les campanyes de la la Direcció General de Trànsit (DGT) i en el qual posa xifres: l'any 2018 hi va haver 1.180 morts a les carreteres espanyoles i 38.600 víctimes prematures a causa de la contaminació.

L'ONG ha fet públic aquest espot el dia en què arrenca la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa que es fa cada any per sensibilitzar sobre les conseqüències negatives de l'ús irracional del cotxe a la ciutat i incentivar l'ús del transport públic i els desplaçaments a peu.


Espanya incompleix els nivells de qualitat de l'aire

Greenpeace denuncia en la seva campanya que, en els últims deu anys, Espanya ha superat els límits de contaminació fixats per la Unió Europea i exigeix mesures als fabricants de cotxes i als governs per garantir un aire més net.

Per l'ONG també resulta preocupant l'actitud de responsables polítics disposats a desmuntar mesures que s'han demostrat efectives com Madrid Central, que ha aconseguit reduir la contaminació de la ciutat al valor més baix en una dècada.

Madrid Central (EFE)

El trànsit agreuja la crisi climàtica

Els fums generats pel trànsit contribueixen al desenvolupament de malalties com l'asma o la bronquiolitis. Segons Greenpeace, el 75% del diòxid de nitrogen prové del trànsit rodat. Això afecta en especial la població més vulnerable, com infants, gent gran i persones amb problemes respiratoris.


A més, agreugen la crisi climàtica. Un informe recent de Greenpeace assegura que els fabricants d'automòbils són responsables del 9% de les emissions d'efecte hivernacle de tot el món. En aquest sentit, l'ONG demana limitar la venda dels vehicles contaminants abans del 2028, i no del 2040, per complir així els objectius dels acords de París.

Precisament, aquest dilluns, l'Ajuntament de Barcelona ha presentat el reglament que limita els vehicles més contaminants a Barcelona a partir del gener.

Mobilització mundial

Les Nacions Unides han convocat pel 23 de setembre a Nova York una Cimera sobre l'Acció Climàtica amb els líders polítics de tot el món per buscar solucions a la situació d'emergència climàtica. Ja hi ha diferents protestes convocades arreu del món i està previst que culminin el divendres 27 amb el que s'ha anomenat vaga mundial pel clima.

ARXIVAT A:
Medi ambientContaminacióCrisi climàtica
Anar al contingut