La celebració del Team New Zealand, dissabte a Barcelona (Reuters)
La celebració del Team New Zealand, dissabte a Barcelona (Reuters)
Vela

Barcelona no continuarà essent la seu de la Copa Amèrica

L'Ajuntament de Barcelona no té previst repetir l'organització de la Copa Amèrica de vela a la capital catalana

Redacció Esport3Actualitzat

La Copa Amèrica no repetirà a Barcelona. Jordi Valls, responsable de l'àrea d'Economia, Hisenda i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona, així ho ha manifestat en declaracions a RAC1.

"Barcelona no continuarà sent la seu de la Copa Amèrica. Hem tingut converses amb els reponsables i els hem dit que no." 

"No ens aporta res fer una nova inversió a una cosa que ja hem invertit en els últims anys."

L'Ajuntament va comunicar la decisió aquest dimarts al CEO de la competició, Gran Dalton, després d'una reunió entre les dues entitats. 48 hores després de clausurar la competició més important de vela, els defensors del títol, el Team New Zealand, també van descartar tornar a celebrar l'edició del 2027 a la capital catalana.

Grant Dalton, ha valorat l'experiència del 2024 com un "èxit" --malgrat l'oposició social que ha rebut, assenyalen que ha atret 2,56 milions d'espectadors en els 59 dies de l'esdeveniment--, però no ha amagat que a Barcelona li falta espai per seguir executant els seus plans de "creixement continuat".

"Mantenim una ment oberta sobre la millor manera d'aconseguir-ho amb un lloc, o diferents llocs, que puguin acollir la 38a Copa Amèrica amb una petjada global més gran, més equips i més oportunitats d'expansió generals. Seria difícil ampliar el nombre d'equips en funció de l'espai i infraestructura disponible a Barcelona."

En relació amb aquest creixement previst de la competició, Valls ha detallat que Dalton els va comunicar que era complicat fer-ho al port de Barcelona, ja que, en ports més nous d'altres ciutats poden aconseguir que totes les bases estiguin més juntes, un fet que facilita l'organització de l'esdeveniment.

 

Dalton ha reconegut que entre els seus objectius de futur volen "augmentar l'audiència i la implicació a diferents regions, territoris i demografia". En paral·lel al comunicat del vaixell vencedor, el diari El Mundo ha publicat que València es postula per agafar el testimoni barceloní i recuperar un esdeveniment que ja va organitzar el 2007 i el 2010.

Les administracions valencianes, amb l'Ajuntament i la Generalitat al capdavant, volen accelerar les negociacions per seduir el Team New Zealand, que s'acostuma a decantar pel millor postor. Els pròxims 90 dies decidiran on viatja la Copa de les Cent Guinees.

ARXIVAT A:
Copa Amèrica
Anar al contingut