Una jove és atesa per un professional sanitari en un Centre Cívic de barri de Balàfia de Lleida durant un cribratge massiu (EFE / Ramon Gabriel / Arxiu)

La Covid a Catalunya, gràfic a gràfic: l'evolució de la pandèmia manté alt el risc de brot

A la regió sanitària de Barcelona Sud es dispara el risc de rebrot, mentre que a Terres de l'Ebre el risc esdevé baix
Redacció Actualitzat
TEMA:
Salut

A tres dies de l'inici del curs escolar, l'índex de risc de propagació dels brots de la Covid-19 (EPG) al territori es manté alt. Malgrat que des del 20 d'agost ha baixat lleugerament, el mapa de les regions sanitàries continua dominat pel color vermell.

Ara mateix l'EPG a Catalunya és de 178 punts (tres més que ahir) i, fins que no baixem de 100, la situació continuarà sent preocupant pel que fa a la possibilitat de caure de nou en l'emergència sanitària. De fet, només hi ha tres comarques amb un risc baix: l'Alta Ribagorça, el Solsonès i el Montsià. Les comarques de color groc i taronja tenen un risc mitjà de propagació de brots.

 

Ahir es van prorrogar durant 15 dies les mesures per reduir la mobilitat i restringir el contacte social als municipis de Canovelles, Granollers i les Franqueses del Vallès, que afecta especialment l'aforament de comerços, bars i restaurants. Unes mesures que també es troben en vigor a Barcelona i la seva àrea metropolitana, a Reus i la Noguera.

A banda, aquest dijous també s'ha notificat que a Lleida s'allarguen set dies més les restriccions malgrat la significativa davallada respecte al pic de juliol.

 

Només l'Àrea Sanitària Metropolitana Sud de Barcelona té un risc de rebrot molt alt, per sobre dels 200 punts: 237, concretament, a banda de tenir també l'indicador més alt de velocitat de contagi.

 

A l'altra cara de la moneda hi ha les Terres de l'Ebre, que tenen una EPG de 40 punts, que es considera entre baix i moderat.

 


Interactiu: Mapa per municipis de l'índex de risc de brot a Catalunya


A Girona, tot i que lluny de la situació de la regió sanitària de Barcelona Sud, la corba s'apropa perillosament a la barrera dels 200 punts EPG, per la qual s'assoleix un risc molt alt de rebrot.

 

A les regions Barcelona, Barcelona ciutat i Barcelona Nord el risc de rebrot es manté estable però molt alt, per sobre dels 200 punts EPG.

 
 
 

A la regió sanitària del Camp de Tarragona l'evolució de la corba duu l'índex de risc per sota la barrera dels 200 punts EPG, però tot i així el risc continuaria alt.

 

Després del pic de finals d'agost, l'evolució del risc a la regió sanitària d'Alt Pirineu i Aran va a la baixa. Un desenvolupament que comparteix amb la regió sanitària de la Catalunya Central, on la corba va camí de traspassar la barrera dels 100 punts EPG.

 
 

Salut registra 22 noves defuncions des de diumenge passat a causa de la Covid-19 i la xifra total de morts per la pandèmia s'enfila fins a les 13.133. Els nous positius detectats amb proves PCR en el mateix període són 471 i baixen el nombre d'hospitalitzacions i d'ingressos a cures intensives. En paral·lel, el risc de rebrot del coronavirus puja lleugerament.

En aquests moments hi ha 720 persones ingressades per Covid-19 a Catalunya i 127 són a les Unitats de Cures Intensives. L'últim balanç recull que s'han fet més 1.400.000 proves PCR des del començament de la pandèmia i poc més d'un 8,5% han donat positiu.

ARXIVAT A:
Salut Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut