La Covid a Catalunya, gràfica a gràfica: risc a l'alça a Barcelona i millora a Lleida
Els contagis continuen creixent a Barcelona (EFE/Quique García)

La Covid a Catalunya, gràfica a gràfica: risc a l'alça a Barcelona i millora a Lleida

Els contagis continuen creixent a Barcelona i a la regió Metropolitana Sud una setmana després d'implantar-hi restriccions

RedaccióActualitzat

Les xifres sobre Barcelona conegudes aquest dilluns mantenen la ciutat en una situació molt complicada pel que fa a l'evolució de la Covid-19.

Els contagis continuen creixent, per tercera setmana consecutiva, i ara ja fa set dies que es van implantar les restriccions.

 

 


La dada positiva és que els casos nous ja no es multipliquen per dos, però encara no s'ha aconseguit aplanar la corba.

 

 


El risc de propagació dels brots continua a la zona vermella, cosa que indica que hi ha transmissió comunitària i no es té capacitat per fer la traçabilitat dels brots.

La situació és calcada a l'àrea metropolitana sud, que engloba l'Hospitalet i els municipis del Baix Llobregat, on també fa una setmana que s'han adoptat mesures restrictives de mobilitat i d'aforament als locals comercials per aconseguir canviar la tendència.

 

 


La progressió del risc continua a l'alça, tot i algun moment de davallada.

 

 


Per canviar la tendència serà clau reduir la taxa de contagi, que continua sent de dos casos positius nous per cada persona infectada.

 

 


A Lleida, tot i que la regió sanitària es manté en la zona vermella, ja han aconseguit reduir la taxa de contagi a 1, que és un indicador que permet frenar el creixement de l'epidèmia.

Per aconseguir-ho és clau reduir al màxim les trobades socials i respectar totes les mesures de protecció.

Fora d'aquests tres àmbits, a la resta de Catalunya la situació és millor, tot i que amb diferències notables.

 

 


Un primer grup l'integren tres regions marcades amb diferents intensitats de taronja: l'àmbit Metropolità Nord, Girona i Terres de l'Ebre.

Les comarques al nord de Barcelona estan en risc alt que els contagis augmentin i mantenen la tendència a l'alça.

 

 


A Girona i a les Terres de l'Ebre la tendència també és a l'alça, però les xifres són millors i el risc es considera mitjà.

 

 

 

 


La situació millora a les regions Catalunya Central i Camp de Tarragona, on el risc de contagi és baix, per bé que en la primera la tendència és a l'alça i en la segona, ja clarament a la baixa.

 

 

 

 


Passa el mateix a la regió sanitària Alt Pirineu i Aran, on la corba de risc va a la baixa, malgrat algun repunt de fa uns dies.

 

 


Aquesta és, a cop d'ull, la comparativa del risc de contagi a les nou regions sanitàries de Catalunya

 

 
ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
Anar al contingut