La Covid, gràfic a gràfic: risc molt alt de brot a la majoria de regions sanitàries

De les 9 regions sanitàries, Lleida, Barcelona Nord, Barcelona Sud, Camp de Tarragona, Alt Pirineu i Aran, i Barcelona ciutat tenen un índex de brot superior a 200

RedaccióActualitzat

Durant l'estiu i per regions sanitàries, l'evolució de l'índex de risc ha estat desigual, però amb tendència a l'alça a pràcticament totes.

TV3 elabora els gràfics del risc de brot seguint el sistema de càlcul utilitzat pel grup de Recerca BIOCOM-SC de la UPC i amb dades del portal Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya. A partir de l'índex de risc podem situar orientativament la situació de cada territori d'acord amb aquesta escala: 0-30, molt baix; 31-70, baix; 71-100 mitjà; 101-200 alt; més de 200, molt alt.

En la representació de totes les regions s'aprecia que 6 de les 9 àrees tenen un risc molt alt, i les altres tres tenen un risc alt.

Avui dimecres han començat més proves massives de coronavirus per controlar el risc de brot. L'evolució negativa de la situació s'aprecia clarament en la comparativa de les dues últimes setmanes, on els colors tendeixen més cap al vermell, és a dir risc molt alt.

Índex d'evolució de Covid a Catalunya en les últimes dues setmanes
 

Després d'un pic la segona quinzena de juliol, Barcelona ciutat ha aconseguit durant l'agost estabilitzar l'índex entorn a 200.

En pitjor moment està la regió Barcelona Nord, on després d'estabilitzar-se també al voltant de 200, els últims dies està pujant alarmantment.

 

La regió Barcelona Sud té una tendència a la baixa en les últimes setmanes, però l'índex continua per sobre de 200.

 

La del Camp de Tarragona, amb valors pròxims als 50 durant bona part de l'estiu, el últims 15 dies ha començat una pronunciada escalada que l'ha situat també per sobre de 220.

L'evolució de l'índex de l'Alt Pirineu i Aran ha estat molt pronunciada en les últimes dues setmanes i ja supera el valor 200.

 

La de Lleida, que va arribar per sobre de 800 al juliol, ha aconseguit reduir-lo molt, però encara està per sobre de 250.

En les Terres de l'Ebre es manté la tendència a la baixa de la última setmana, amb un valor que ronda el 100.

 
 

La de Girona està una mica per sobre de 100, però amb una considerable tendència a pujar.

 

I la regió sanitària de la Catalunya Central continua una situació estabilitzada amb un índex lleugerament superior a 100.

 

Podeu consultar l'evolució per regions sanitàries clicant en aquest enllaç.

 

Pel que fa al ritme de propagació de l'epidèmia, ha pujat lleugerament, i se situa en un R0 d'1,14, encara per damunt de l'1.

 

El risc de rebrot ha pujat respecte de l'anterior setmana: del 7 al 13 d'agost va ser de 159,95, mentre que l'última setmana s'ha situat en 180,13.

ARXIVAT A:
Coronavirus Catalunya
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut