La Covid supera els 10 milions de casos al món i el mig milió de morts
- TEMA:
- Coronavirus
L'alerta sanitària per la SARS-CoV-2 arriba al mig any de vida, superant els 10 milions de contagis arreu del món. El nombre de morts ja passa del mig milió i la situa com una de les 25 pandèmies més mortíferes de la història.
Segons el recompte de la Universitat John Hopkins, aquest 28 de juny es comptabilitzen ja 10.001.527 contagis. La pàgina Worldometers, que es nodreix amb dades de l'OMS, eleva la xifra a 10.108.738.
L'epidèmia de coronavirus, que es va començar a conèixer al desembre a la Xina - tot i que alguns estudis la situen fins i tot abans d'aquesta data - preocupa ara per l'impacte als Estats Units i l'Amèrica del Sud, on s'han detectat 400.000 contagis en l'última setmana.
A Europa i la Xina, on sembla que el pitjor ja ha passat, l'atenció se centra en els rebrots. Alemanya i Portugal han hagut de tornar a confinar algunes regions i al Regne Unit la policia treballa per frenar festes il·legals i buidar les platges davant els incompliment de les distàncies de seguretat.
Els països amb més casos són ara els Estats Units i el Brasil, amb 2,5 i 1,3 milions de contagis. Els segueixen Rússia i l'Índia. Tots quatre són països amb molta població, que contrasta amb les posicions 5 i 6 del Regne Unit i Espanya, molt menys poblades.
Si es mira el nombre de morts, els Estats Units i el Brasil continuen encapçalant el rànquing, però immediatament després ja apareixen països europeus, que fins ara acumulaven les pitjors xifres. El Regne Unit, Itàlia, França i Espanya estan tots quatre per sobre dels 28.000 morts. De fet, si es pondera el nombre de morts per la població, Bèlgica, el Regne Unit i Espanya són els tres països amb una taxa de mortalitat més elevada, amb més de 600 casos per milió d'habitants.
Entre les 25 pitjors pandèmies per mortalitat
Les xifres del coronavirus situen ja la Covid-19 entre les 25 pandèmies de les quals es tenen xifres que més persones han matat. Tot i això, el nombre de morts queda encara molt lluny de la pandèmia més mortífera de la història recent, l'anomenada grip espanyola del 1918, que va deixar entre 17 i 100 milions de morts.
- ARXIVAT A:
- Coronavirus