La crida al diàleg dels acusats en el final del judici, a la premsa internacional

Mitjans internacionals aprofiten l'últim dia del judici per resumir el procés i recullen la idea de Junqueras de "tornar el cas a la política"
Actualitzat
TEMA:
Judici procés

La premsa internacional s'ha fet ressò de l'últim dia del judici del procés. Des de Madrid, els corresponsals dels mitjans a Espanya han optat, en general, per detallar la dimensió del macrojudici, que ha durat 4 mesos i ha convocat 422 testimonis. La petició de Junqueras de "tornar la qüestió a la política" ha estat una de les idees més repetides.

El periodista Sam Jones, del britànic The Guardian, titula "Els líders catalans defensen l'impuls de la independència" en l'últim dia de judici i obre amb la petició d'Oriol Junqueras de trobar una "solució política" a la crisi.

 

En la mateixa direcció apunta l'article del Financial Times, que consulta a una professora universitària, que també considera que el cas acabarà als tribunals europeus. Ho il·lustra amb una fotografia de la pantalla que Òmnium va plantar a Arc de Triomf per seguir l'última sessió del judici i titula "Els líders catalans rebutgen el terme cop d'estat".

A Alemanya, el diari berlinès TAZ puntualitza la dimensió del judici, amb 422 testimonis i milers d'actes. El diari destaca que "tot i que les proves en cap moment van demostrar que el moviment d'independència era violent en la preparació i la realització del referèndum, la Fiscalia hi veu un cop d'estat".

 

El rotatiu suís Neue Zürcher titula "Rebel·lió sense armes". La corresponsal Ute Müller destaca que els advocats dels acusats han acceptat que hi va haver desobediència però en cap cas rebel·lió, perquè no hi va haver violència. Segons l'article "No hi ha una solució política a la vista Catalunya".

A França, Le Monde considera que amb l'última sessió del judici ha arribat "el final de la tensió dels independentistes catalans". Per al diari francès "el veredicte, previst a la tardor, podria complicar encara més la vida política espanyola".

També a França, Le Figaro fa un resum de l'última jornada i del judici de quatre mesos en els quals, segons el mitjà, el jutge Manuel Marchena ha alternat "fermesa i flexibilitat". Dona per fet que els acusats acudiran a organismes internacionals com el Tribunal Europeu de Drets Humans".

 


Des dels Estats Units The New York Times i el Washington Post comparteixen les informacions d'agència i dediquen diversos articles al final del judici del procés. The New York Times destaca que "el veredicte no s'espera en les pròxims mesos, però podria definir el curs del moviment secessionista de Catalunya i la política espanyola futura".


El diari publica un resum de la situació catalana, del judici i del calendari a partir d'ara. En un dels articles titula: "Els líders catalans neguen la violència i demanen diàleg al final del judici." També torna a destacar les reclamacions dels acusats de "tornar la qüestió a la política" perquè "hauria de ser decidit per polítics i no pels principals jutges espanyols".

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicació Judici procés
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut