Sànchez

La Crida proposa Jordi Sànchez com a cap de llista de Junts per Catalunya el 28A

El 81% dels fundadors de la Crida avalen que Sànchez encapçali la llista de JxCat del 28-A a l'espera del vistiplau del PDeCAT
Redacció Actualitzat
TEMA:
Crida Nacional per la República

Jordi Sànchez es perfila com el cap de llista del PDeCAT a les eleccions del 28 d'abril sota la marca de Junts per Catalunya. Les bases de la Crida han avalat que el seu president encapçali la llista. La llista definitiva queda a l'espera del vistiplau del PDeCAT.

Un 81% dels socis de l'associació han votat a favor que Sànchez sigui el número u de la candidatura per Barcelona en una consulta vinculant que va engegar la Crida aquest divendres i que s'ha tancat aquest dissabte a la tarda.

En 24 hores han votat telemàticament 9.751 persones. El "sí" ha guanyat clarament, amb 7.932 vots. El "no" ha obtingut 1.725 vots, un 18%. Hi ha hagut 94 vots en blanc.

La consulta es va fer a petició del mateix Jordi Sánchez amb la pregunta "Consideres oportú que Jordi Sànchez encapçali la candidatura de Junts per Catalunya per la circumscripció de Barcelona al Congrés?".

 

Pendent del PDeCAT

La llista de JxCat serà, a la pràctica, una entesa entre els espais del grup parlamentari de Junts per Catalunya i el Partit Demòcrata. La Crida no concorre al 28A, tot i que el seu president en sigui el cap de llista. El PDeCAT celebrarà diumenge un Consell Nacional extraordinari per ratificar la candidatura.

El Partit Demòcrata viu la confecció de llistes amb certa tensió interna. Hi ha sectors, els anomenats moderats, que reclamen una posició més destacada a la candidatura. Creuen que el partit queda en molt mal lloc tal com estan quedant les llistes i que en sortiria afeblit de cara al 28A.

Sànchez, en presó preventiva i jutjat actualment al Tribunal Suprem pels fets del 20-S i l'1-O del 2017, és un dels fundadors i el president de la Crida, a més de ser també el president del grup parlamentari de JxCat.

La Crida, que van impulsar el mateix Sànchez, Carles Puigdemont i Quim Torra, va decidir dimarts no concórrer a les eleccions espanyoles davant la impossibilitat de formar una candidatura unitària del sobiranisme, tot i que les seves bases van avalar que sí que s'hi presentés com a tal.

ARXIVAT A:
Crida Nacional per la República Jordi Sànchez PDeCAT Eleccions 28A
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut