Un home llegeix el número d'aquesta setmana de Charlie Hebdo, a París

La crítica de Charlie Hebdo després de l'atac a Salman Rushdie: "Pot caminar d'incògnit"

El novel·lista britànic apareix amb cicatrius a la cara i als ulls a la portada del setmanari satíric
Redacció Actualitzat
TEMA:
Llibertat d'expressió

La publicació satírica Charlie Hebdo ha dedicat la portada d'aquesta setmana a l'escriptor Salman Rushdie.

A la portada, el novel·lista britànic d'origen indi apareix als carrers de Nova York, amb cicatrius a la cara i als ulls.

S'hi pot llegir: "Salman ja es troba millor, per fi pot caminar pel carrer d'incògnit".


Riss, pseudònim de Laurent Sourisseau, editor en cap de la publicació i un dels supervivents de l'atemptat de 2015, ha assenyalat especialment el silenci de les autoritats religioses, com el del papa Francesc, que no han condemnat l'atac a Rushdie.

"Hem sentit alguns líders polítics expressar indignació, però hem sentit molt poques autoritats religioses", ha destacat Riss a l'editorial:

"Els articles de la premsa iraniana felicitant l'autor d'aquest intent d'assassinat no haurien d'amagar que pocs líders religiosos sunnites i líders espirituals d'altres religions l'hagin condemnat."

Charlie Hebdo també posa el focus en aquells que inicialment van posar en dubte els motius de l'autor de l'atac del 12 d'agost a Chautauqua, als Estats Units, o van afirmar que es desconeixien. El columnista de la publicació, Yann Diener, parla d'"estupidesa voluntària" i "passió de la ignorància".

"390 milions d'armes de foc als Estats Units i cap per defensar Salman Rushdie", diu un acudit d'aquesta setmana a Charlie Hebdo

La publicació també recull la reflexió del redactor en cap, Gérard Biard, que es pregunta com es poden fer segons quins comentaris al voltant de l'atac a l'escriptor britànic:

"Després del gener i el novembre de 2015, després de Niça, després de Brussel·les, després d'Estrasburg, després de Manchester, després de Samuel Paty, després de la lletania insuportable de massacres i execucions perpetrades arreu del món en nom de l'Islam?"

 

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut