La líder de Guanyem, Dolors Sabater, el 12 de maig de 2020

La CUP aprova aliar-se amb Guanyem per al 14F amb Dolors Sabater de cap de llista

Els anticapitalistes volen construir un espai polític "ampli" que suposi "un canvi de cicle"
Redacció Actualitzat
TEMA:
CUP

La CUP ha votat a favor de concórrer a les eleccions del 14 de febrer amb Guanyem Catalunya i que Dolors Sabater sigui la cap de llista i candidata a la presidència de la Generalitat. La decisió l'ha ratificat aquest matí el consell polític extraordinari de la CUP. El preacord estableix que Guanyem i la CUP tindran un espai bilateral de decisió, però no serà una coalició. Guanyem assegura que aquest preacord no és consensuat i que ara l'hauran d'aprovar les seves bases.

La decisió l'ha anunciat la diputada Maria Rovira: "Hem dit sí a construir una candidatura àmplia que pugui guanyar un canvi de cicle polític a Catalunya." La CUP aposta per "capgirar" la situació actual i fer un "pas endavant" per estar a l'altura de la situació. El diputat Carles Riera ha defensat el preacord davant la "irresponsabilitat" i la "confrontació constant" dels partits que governen.

No serà una coalició

Rovira ha remarcat que aquesta aliança no serà una coalició, sinó que tots dos espais polítics definiran "una relació específica", que estan acabant d'establir.

Encara hi ha molts punts per decidir en la relació entre les dues formació. La CUP admet que en el Consell Polític hi ha hagut "diferents opinions i perspectives" i debat sobre com s'ha d'articular l'aliança. La formació anticapitalista ha optat per establir les bases ara i seguir treballant. "Era important tenir el preacord i aquestes línies mestres", ha defensat Rovira.

Un dels punts és saber com seran les llistes electorals. La CUP s'ha dotat d'òrgans específics per fer una proposta de llistes a la militància. Si la militància de Guanyem avala aquesta aliança, -encara no han establert un calendari per pronunciar-se-, Dolors Sabater serà candidata per Barcelona i la CUP decidirà els caps de llista per Girona, Tarragona i Lleida.

 

Pendents de Guanyem

L'acord, però, no està tancat. Després d'aquest preacord per part dels anticapitalistes, per oficialitzar la candidatura de Sabater caldrà que la militància de Guanyem s'hi pronunciï.

La voluntat de les dues formacions és que el pacte tingui continuïtat en les municipals del 2023.

Sabater volia fer el salt de la política municipal a la nacional i la CUP ha apostat per ella després que no hagin quallat les dues altres opcions que hi havia com a presidenciables: David Fernández i Anna Gabriel.

ARXIVAT A:
CUP Eleccions Parlament Catalunya 2021
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut