La CUP busca una nova estratègia amb el Procés de Garbí

Després dels mals resultats electorals d'aquest any, la formació independentista engega a Girona un debat que durarà mig any

RedaccióActualitzat

La CUP ha començat aquest dissabte a Girona el debat obert amb el Procés de Garbí, per "analitzar profundament i replantejar" la proposta política de la candidatura. Han triat el nom de garbí perquè és un vent que bufa "des de baix a l'esquerra". Durant els pròxims sis mesos, els militants debatran de tot, excepte dels elements distintius de la formació, com la independència, el feminisme, l'ecologisme i el socialisme.

Prop de 700 militants i simpatitzants s'han aplegat al Palau de Fires de Girona en aquest primer Congrés Nacional Obert de la formació. El debat ha de marcar el rumb de la CUP els pròxims anys, després de les eleccions del 23 de juliol, quan van perdre la representació al Congrés dels Diputats.

La CUP vol ser un instrument més útil al país, com ha dit l'alcalde de Girona, Lluc Salellas: "Sense el carrer i la lluita social no hi haurà mai revolució, però tampoc hem de renunciar mai a incidir des de tots els àmbits per aconseguir els nostres objectius polítics."


El portaveu del grup motor del Procés de Garbí, Non Casadevall, ha dit que els resultats electorals "millorables" no són l'únic motiu de la iniciativa, sinó que també volen afrontar el nou cicle polític després que "els processos que venien a esmenar el règim del 78 i a obrir-hi una escletxa hagin estat tancats per dalt".

"Volem ser més i millors", ha resumit la també portaveu del grup motor Maria Gordillo. Segons Gordillo, l'objectiu de la CUP és plantejar "una esmena a la totalitat" al sistema capitalista i erigir-se en alternativa. Com a exemple, ha denunciat que davant del problema de la sequera "les úniques propostes són imposar restriccions de l'ús de l'aigua i protegir els interessos privats del lobby turístic i de les empreses".


Resposta a la repressió

També hi ha hagut referències a la intervenció del mòbil de l'exdiputat de la CUP David Fernàndez, autoritzada per l'Audiència Nacional.

"Les infiltracions, les escoltes i aquests processos alegals o en alguns casos radicalment il·legals necessiten una resposta ferma, que és la que intentem donar al Procés de Garbí", ha assegurat Casadevall.

Aquest primer Congrés Nacional Obert debat sobre tres eixos: el paper en l'àmbit institucional que ha de tenir la CUP, inclosa la política d'aliances que caldria; el procés mobilitzador des del 2011 i fins al 2019 i el tercer eix aborda el model organitzatiu que ha de tenir la CUP i la connexió entre l'estructura nacional del partit i la militància.

D'aquest primer congrés en sortiran unes conclusions que es debatran després a les diverses assemblees territorials, es redactaran unes ponències organitzatives i estratègiques i el juny del 2024 es farà una Assemblea Nacional per debatre-les i, si s'escau, aprovar-les.

 

ARXIVAT A:
CUP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut