Mireia Boya explica la decisió de la CUP de no presentar-se el 28A
Mireia Boya explica la decisió de la CUP de no presentar-se el 28A

La CUP decideix no presentar-se a les eleccions del 28A

La militància de la CUP entén que no hi ha les condicions per tenir una candidatura "autènticament rupturista i transformadora"

RedaccióActualitzat

El consell polític nacional de la CUP ha decidit no concórrer a les eleccions generals del 28 d'abril. La formació ha decidit per 20 vots a favor, 37 en contra i 4 abstencions no presentar candidatura i centrar-se en les eleccions municipals del 26 de maig.

Mireia Boya ha explicat la decisió de la CUP de no presentar-se a les eleccions del 28A:

"La militància de la CUP considera que la nostra participació a les eleccions espanyoles del 28A no és prioritària."

En un comunicat, la formació ha explicat que no hi ha les condicions per tenir una candidatura "autènticament rupturista i transformadora":

"La militància de l'organització considera que no es donen les condicions necessàries per esdevenir una candidatura autènticament rupturista i transformadora a l'estat espanyol."

La formació ha anunciat la seva decisió després d'una reunió de més de dues hores on les diferents assemblees territorials i corrents interns han exposat els seus posicionaments.

 

 

Fins ara mai els cupaires han concorregut a unes eleccions espanyoles. El debat intern sobre la possibilitat de fer el pas s'havia accelerat aquestes últimes setmanes però, finalment, aquesta opció ha quedat descartada.

Aquest dissabte, Poble Lliure va fer públic un comunicat on apostava per concórrer als comicis. Endavant, l'altre dels grans organitzacions de la CUP, era més reticent a anar a les eleccions.

Boya ha evitat pronunciar-se sobre la possibilitat que cap organització que formi part de la CUP pugui presentar una candidatura als comicis i ha recordat que el debat d'aquest diumenge se centrava "només en l'acció de la CUP".

"El que puguin fer altres organitzacions no era matèria de debat"

 

Suport a la mobilització a Madrid del 16-M

La CUP ha aprofitat èr recordar que el 16 de març hi ha una manifestació a Madrid a favor del dret a l'autodeterminació, en contra de la retallada de drets fonamentals i per la llibertat dels presos polítics. Boya ha assegurat que "s'ha d'evidenciar que Catalunya no està aturada".

ARXIVAT A:
CUPEleccions 28A
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut