La CUP denuncia assetjament d'un membre de la JNC: "Us he comprat condons perquè no us reproduïu"

La Joventut Nacionalista de Catalunya ha obert un expedient per suspendre de la militància Josep Arcas, mentre que la CUP no descarta emprendre accions legals
Enllaç a altres textos de l'autor

Alba Gil

Periodista de la secció de Política de TV3

@Gil_Alba
TEMA:
Assetjament sexual

La regidora de la CUP de Sant Cugat del Vallès Ariadna Sierra ha denunciat públicament l'assetjament que pateix des de fa un any per part de Josep Arcas, membre de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC).

L'organització ja s'ha disculpat públicament i ha anunciat que ha obert un expedient per suspendre'l de la militància.


Sierra va aprofitar la seva intervenció al ple municipal d'ahir per denunciar diversos episodis masclistes per part d'Arcas. L'acusa d'haver manipulat i difós diverses imatges seves a les xarxes socials, d'enviar-li missatges ofensius preguntant-li sobre la seva vida sexual, d'haver-la instat a posar-se burca i de dir-li que el seu company de regidoria no li dona "permís per parlar".

El desembre passat, Arcas també va lliurar una capsa de preservatius als representants municipals de la CUP durant un ple per "evitar que es reprodueixin". L'acció va ser recollida per ell mateix a les xarxes:
 

@joseparcastomas

Like pel senyor Jorge Torrente que ha intervingut després de mi🫶

♬ som original - 🎧🎶🫧


Segons Sierra, el militant de la JNC es va personar per sorpresa al lloc on ella treballava de voluntària i va repetit l'acció, cosa que va obligar a intercedir a terceres persones.
 

La JNC es disculpa

La secretària general de la JNC, Ariadna Urroz, s'ha disculpat amb la regidora cupaire i ha anunciat que ha traslladat la denúncia a l'òrgan disciplinari intern. També ha remarcat que Arcas no té cap responsabilitat nacional a l'organització ni tampoc actua "seguint ordres o consignes".


Un missatge que ha estat replicat pel secretari general de Junts, Jordi Turull, que ha tancat files amb les joventuts del partit i ha agraït la "ràpida" actuació.


La CUP no descarta accions legals

En canvi, des de la CUP asseguren que no descarten emprendre accions legals contra Arcas i han lamentat el "silenci eixordador" de l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, de Junts.

"No ho hem valorat però tampoc ho descartem", ha dit el secretari general, Non Casadevall, en una entrevista a "Els matins". Per Casadevall, el que ha passat amb Sierra és "un exemple molt clar del que els passa a les dones quan es posen en política i ocupen espais de poder". 

Fonts de la formació han assegurat a 3Cat que havien informat d'aquests fets el grup municipal de Junts en almenys dues ocasions i lamenten haver hagut d'arribar a aquest punt i que el partit no hagi pres les mesures pertinents.

 

ARXIVAT A:
Junts CUP Assetjament sexual
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut