Barcelona

La CUP emplaça Junts pel Sí a moure peça

Gabriela Serra ha declarat que és un resultat que no els agrada però que queda una setmana perquè Junts pel Sí doni una nova proposta de candidat

RedaccióActualitzat

La CUP ha decidit finalment no investir Artur Mas com a president de la Generalitat. La CUP insisteix que si no es vol anar a eleccions anticipades, Junts pel Sí han de posar damunt la taula un altre candidat.

Han qualificat d'immobilisme la posició de Junts pel Sí. I han assegurat que la clau de com acaba la negociació no la té la CUP.

Quatre dirigents de la CUP han comparegut en conferència de premsa per explicar les raons i arguments de la decisió del "no" a la investidura de Mas. De les sis opcions sotmeses a votació, s'han imposat per majoria absoluta les dues que demanaven no investir Artur Mas.

La CUP ha decidit finalment, entre aquestes opcions, la de no investir Mas amb 10 abstencions en el ple d'investidura. Amb 36 vots a favor, 30 en contra i 1 abstenció. I han definit aquesta decisió com un "sí" a la independència i un "no" a Mas.

Gabriela Serra

Gabriela Serra de la CUP ha declarat que el 27-S va donar un resultat clar i contundent i escorat a l'esquerra. Des d'aquell moment els integrants de la CUP han viscut una situació molt incòmoda. Molta gent ha dit que era un escenari que començava amb Mas i acabava el març. Però Serra ha declarat que per a ella aquest no ha estat una posició ideal. Serra ha dit que l'únic escenari que preveuen és el de ruptura amb l'estat espanyol.

Gabriela Serra ha dit que han fet moltes reunions i molts plans de xoc, lleis i principis de desobediència, molts passos perquè avui la CUP no arribés a fer el que ha fet. Un resultat que no els agrada. I que, per tant, Serra, ha dit, ara esperen que algú altre mogui peça perquè encara hi ha temps. Fent referència a Junts pel Sí ha declarat: "Que moguin peça els altres."

Serra ha afegit que encara queda una setmana perquè Junts pel Sí doni una nova proposta de candidat, un nou nom que substitueixi el d'Artur Mas.

El dirigent de la CUP Sergi Saladié ha rubricat les paraules de Serra: "Mas va dir que mai seria un obstacle per a la independència, ara, la pilota està sobre la seva teulada."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut