Portada del document de la CUP sobre l'assemblea que faran al maig

La CUP exigirà a Puigdemont passos clars "cap a la ruptura"

En els documents preparatoris de l'assemblea que farà al maig, la CUP marca el 10 de gener del 2017 com a data límit per al govern de Junts pel Sí
Redacció Actualitzat

En plena polèmica sobre la "moció de la desconnexió" de la CUP que aquest dijous s'ha de debatre al Parlament, la formació anticapitalista ha fet públic que exigirà al govern de Junts pel Sí que faci, abans de gener del 2017, passos clars "cap a la ruptura". En cas contrari, donarien per trencat el pacte de legislatura.

Almenys aquesta és la proposta que es debatrà a l'assemblea de la CUP que s'ha de celebrar el mes de maig, tal com apareix en el "document de treball polític" preparatori, que s'ha fet públic aquest dimecres. En la pàgina 34 d'aquest document, en l'apartat titulat "Anàlisi de possibles escenaris propers", s'afirma que en cas de no haver-se fet "cap pas" la CUP "hauria d'organitzar una conferència nacional per iniciar el procés de denúncia del frau dels 12 mesos de govern de Junts pel Sí i l'inici d'un canvi de paradigma".

18 mesos a partir de gener del 2016

En el cas que el gener del 2017 sí que s'hagin fet els passos exigits, el document proposa a partir d'aquell moment fer un seguiment mes a mes de l'acció del govern per verificar el compliment dels acords. Això ho hauria de fer un "observatori públic de seguiment dels últims sis mesos del govern", en referència al compliment dels 18 mesos que l'acord marca per esgotar la legislatura i engegar el procés constituent.

Segons afirma el document, dos mesos abans de complir-se els 18 mesos hauran pogut valorar si s'han complert els objectius fixats, i que si no és el cas, "caldrà formalitzar el final de l'acord i explicar tots els punts d'incompliment de manera pública i transparent".

Si, a pesar d'això, es preveu que al final dels 18 mesos el govern tampoc no haurà complert, la CUP haurà "d'haver anunciat un mes abans una nova estratègia política que s'haurà d'haver treballat entre gener i abril de 2017, i fer-la pública aquell mes de maig".

Com a regla general, el document afirma que la CUP "ha d'actuar sempre com un tensor públic del pacte que mentre garanteixi l'estabilitat acordada pugui també obligar el govern a avançar o, en el cas que no ho faci, il·lustrar-ne les contradiccions".

Desobediència i possible suspensió de l'autonomia

En la pàgina anterior, la 33, en l'apartat titulat "Possibles respostes de l'estat espanyol. Com les encarem", la CUP proposa anar "més enllà de la simple pidolació del FLA" i buscar fórmules alternatives per fugir de "l'asfíxia econòmica i d'infraestructures". Es reclama la hisenda catalana i l'objecció fiscal, però també es proposen "espais de crèdit popular" que ajudin a "practicar sobirania sense estat".

També recull la "possible suspensió de l'autonomia", que no hauria de suposar que els diputats i el govern deixessin d'actuar: "Reunir-se on sigui i com sigui, i denunciar una dissolució derivada d'un fet tan insòlit com complir la voluntat del poble expressada a les urnes".

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut