Barcelona

La CUP pren, aquest diumenge, una decisió definitiva sobre la investidura de Mas

La decisió que han pres els representants de les tretze assemblees territorials de la formació es presenta aquest diumenge, al consell polític i al grup d'acció parlamentària de la CUP

RedaccióActualitzat

Cap de setmana decisiu per a la investidura d'Artur Mas, en mans de la CUP. Aquest diumenge la CUP prendrà una decisió definitiva sobre la investidura d'Artur Mas després de l'empat que hi va haver en l'assemblea nacional de la formació de diumenge passat a Sabadell.

La formació anticapitalista ha determinat fer una reunió conjunta entre el consell polític i el grup d'acció parlamentària per desencallar la situació i decidir si investeixen Mas o es decanten per repetir les eleccions al març.

Aquest dissabte s'han reunit les 13 assemblees territorials per consensuar la postura per la reunió de diumenge. Cada territorial té entre 3 i 6 representants.

Resultats no oficials

Els únics resultats, no oficials, els ha donat l'agència EFE. Segons això, a l'assemblea de Barcelona s'hauria imposat el no amb un 80% dels vots. També hauria guanyat el no al Penedès i Camp de Tarragona, però amb un 60% dels vots.

En canvi, a l'assemblea del Maresme i les dues de Girona haurien quedat empatades les dues possibilitats.

En el cas de l'assemblea de Ponent, les votacions s'han allargat fins a la mitjanit perquè han decidit que s'hi podia participar per via telemàtica.

Quatre propostes noves s'han afegit a les dues presentades pel Consell Polític que integren els representants territorials, i els portaveus de Crida Constituent, en total, 68 membres amb dret a vot.

Fins aquest diumenge a la tarda, doncs, no se sabrà el resultat i ja s'ha informat que surti el que surti, no es coneixerà mai quants han votat a favor i quants en contra.

Aleshores es valoraran i votaran totes les propostes que hi hagi sobre la taula en una primera ronda. Les que hagin tret majoria absoluta passaran a una segona volta, on guanyarà l'opció que rebi més vots.

Tot i que des de la CUP sempre s'ha parlat de prendre una decisió per consens, l'organització continua, ara per ara, més dividida que mai davant la sortida que s'hauria de prendre

Dues opcions originàries de vot

Les agrupacions territorials votaven originàriament entre dues opcions. La primera no fa president Mas, ja que, en el debat d'investidura, els diputats de la CUP emeten 5 vots a favor i 5 en contra o bé s'abstenen tots deu. En qualsevol cas, aquesta opció suposa anar a eleccions anticipades al març.

L'opció dos sí que fa Mas president, ja que dos diputats hi voten a favor i els altres vuit s'abstenen. Els partidaris d'aquesta fórmula consideren que reflecteix tant l'aposta per la independència com l'oposició a les retallades i les polítiques liberals de Convergència.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut