Reunió del GAP, el Grup d'Acció Parlamentària de la CUP
Reunió del GAP, el Grup d'Acció Parlamentària de la CUP
Vilassar de Mar

La CUP presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos i demana "canvis importants" a Junts pel Sí

La formació anticapitalista no dóna la negociació per tancada, però espera que Junts pel Sí faci canvis importants a la proposta dels comptes

RedaccióActualitzat

La CUP presentarà esmena a la totalitat a la proposta de pressupostos de Junts pel Sí. Ho ha decidit el Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària de la formació anticapitalista després que l'assemblea dels cupaires de la setmana passada va aprovar una resolució reclamant "alliberar-se" de l'acord d'estabilitat amb Junts pel Sí.

El Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària, reunits a Vilassar de Dalt, han decidit presentar una esmena a la totalitat als pressupostos a l'espera que el govern de Junts pel Sí presenti una nova proposta amb canvis substancials respecte de la proposta inicial.

L'esmena s'ha imposat per 29 vots a favor, 11 en contra i 8 abstencions.

En un comunicat, la CUP afirma que els pressupostos no recullen les demandes de la formació, i reclamen més temps per negociar.

 

El text crida a desobeir els topalls de dèficit i la suspensió de lleis, impagar el deute i revertir les retallades. La diputada Eulàlia Reguant ho explica així:

"Calen canvis importants amb el que té a veure amb la desobediència a l'Estat i no cenyir-nos en els marcs que ens donen tant el Tribunal Constitucional com Montoro. I alhora uns canvis importants en les polítiques que reflecteixen els números. El que diem amb això és que presentem una esmena a la totalitat, però creiem que podem seguir negociant, que podem seguir parlant."

La CUP, però, insisteix que no és cap trencament i es dóna de marge la setmana que ve, que consideren decisiva.

La història dels fets, segons la CUP

Així ha explicat la decisió de la CUP el membre del secretariat de la formació, Xavier Generó, al seu compte de Twitter:



 




Anar al contingut