Façana del Palau de Justícia de Navarra, la setmana passada durant una manifestació en protesta per la sentència de La Manada (EFE)
Façana del Palau de Justícia de Navarra, la setmana passada durant una manifestació en protesta per la sentència de La Manada (EFE)

La cúpula judicial defensa el tribunal de La Manada i critica les desqualificacions

El president del Tribunal Suprem diu que la sentència de La Manada "ha valorat minuciosament tots els elements"

RedaccióActualitzat

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha sortit en defensa de la polèmica sentència sobre el cas de la Manada.

El magistrat assegura que el tribunal de l'Audiència Provincial de Navarra ha "valorat minuciosament, en relació als fets imputats, tots els elements de prova aportats per les parts d'acord amb el que estableix la llei i de conformitat amb la jurisprudència".

 

Notícia relacionada: Per què abús sexual i no violació? La violència, clau en la sentència de La Manada

 

En un comunicat, Lesmes diu que la sentència està oberta a "possibles discrepàncies que puguin existir sobre la qualificació jurídica d'aquests fets", però avisa que han de fer-se "a través del sistema de recursos establert en el nostre ordenament jurídic".


Contra les crítiques de càrrecs públics

El president dels jutges critica el que considera "desqualificacions" dels jutges del tribunal de Navarra. Argumenta que la decisió judicial és opinable, però avisa els càrrecs públics que han criticat la sentència que no poden "comprometre la confiança en el sistema judicial".

"Quan les crítiques consisteixen en desqualificacions emanades de persones que ostenten responsabilitats públiques, es compromet greument la confiança que el nostre sistema de justícia mereix dels ciutadans."

Arran de la sentència, diversos polítics van mostrar el seu desacord amb la decisió judicial. La majoria ho van fer remarcant que respectaven la independència de la justícia, però afirmant que no estaven d'acord amb la sentència. Entre altres, ministres del govern espanyol com María Dolores de Cospedal:


També van criticar la sentència diputats i càrrecs polítics:





Lesmes recorda que és la Constitució "la que estableix una justícia impartida per jutges i magistrats professionals, independents i imparcials".

 

Notícia relacionada: "Visc en un país on...": una dona es fica en la pell de la víctima de La Manada

 

El president del CGPJ acaba el comunicat assegurant que els jutges són el "baluard de la protecció de les víctimes":

"Vull recordar, finalment, que els jutges i magistrats són el baluard més important per a la protecció i defensa de totes les víctimes."

ARXIVAT A:
La Manada
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut