La declaració d'Alves davant la jutge: contradiccions i actitud d'impunitat

La víctima va trigar dos dies a posar la denúncia per por que no se la creguessin, un fet que, segons els especialistes, és més freqüent quan l'agressor té poder

RedaccióActualitzat

Amb actitud narcisista, sensació d'impunitat i d'estar per sobre del bé i del mal: així és com fonts pròximes al cas descriuen com es va mostrar aquest divendres Dani Alves durant la declaració que va fer davant de la jutge. Acusat de violar una noia en una discoteca de Barcelona, el futbolista va donar fins a tres versions dels fets que primer va negar

El relat coherent i consistent de la víctima, que coincideix amb les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat del local, han donat veracitat a la denúncia. 

L'actitud del futbolista i els detalls que s'han sabut de la seva declaració s'afegeixen a la decisió de la jutge, que ha vist un risc important de fuga de l'exblaugrana. L'alta capacitat econòmica, i els dos passaports del futbolista, que no viu a Espanya, són argument suficients per decretar la presó provisional sense fiança.
 

Per sobre del bé i del mal

Antonio Andrés Pueyo, membre del Grup Estudis Avançats en Violència i catedràtic de la UB, ha explicat a TV3 que actituds com les que ha mostrat el futbolista són un factor de risc de la violència.

"Aquesta invulnerabilitat és un gran factor de risc de la violència. Perquè els agressors en general es creuen legitimats o es creuen que no tenen el mateix tipus de responsabilitat que la resta dels humans. Aquesta característica la pots trobar en persones que realment són famoses, però també ho pots trobar en persones que no ho són i que s'ho creuen."

Per tant, tampoc donen importància als fets que han comès. Segons ha pogut saber TV3, el relat d'Alves durant la declaració judicial no va ser coherent i va donar fins a tres versions diferents dels fets: que no la coneixia, que havien coincidit però que no havia passat res i que va ser ella qui se li va tirar a sobre.

Unes versions que es contradiuen entre elles i també amb el relat de la víctima, i amb les imatges de les càmeres de seguretat i els testimonis que hi havia aquella nit a la discoteca Sutton de Barcelona. 

Fonts judicials expliquen que en el vídeo, prova en el sumari del cas, es veu com Dani Alves parla amb la víctima, arriba a fer tocaments sense el seu consentiment i posteriorment van estar 16 minuts al lavabo de la zona vip, on l'hauria violada.

 

La víctima té por que no la creguin

La noia va avisar el servei de seguretat del local i la discoteca va activar el protocol contra l'assetjament i la violència sexual. La policia li va prendre declaració, però la víctima va trigar dos dies a posar la denúncia per por que no la creguessin.

Si denunciar una violació és un pas molt complicat per a les víctimes, quan l'agressor és una persona famosa encara ho és més, ha explicat Júlia Humet, advocada especialista en violències masclistes.

"Quan l'agressor és una persona famosa o té molt poder, és habitual que per la víctima sigui molt més complicat posar la denúncia perquè se sent en una situació de molta desigualtat. Pensa que és molt possible que se la qüestioni i que no se la creguin."

La noia hauria renunciat a qualsevol mena de compensació econòmica

 

ARXIVAT A:
JudicialPolicialViolència masclistaAgressió sexual
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut