La defensa de Sànchez presenta un recurs al Suprem per poder assistir a la investidura
- TEMA:
- Investidura
La defensa de Jordi Sànchez ha presentat, avui al matí, un recurs d'apel·lació al Tribunal Suprem contra la decisió del jutge Pablo Llarena, del mateix tribunal, de no permetre-li assistir al debat d'investidura com a candidat a president de la Generalitat.
Amb aquest pas, la defensa vol esgotar totes les instàncies espanyoles abans de fer servir la via del tribunal d'Estrasburg, malgrat que s'havia anunciat que seria el pas següent.
La defensa de Sànchez opta, així, per intentar que sigui la sala del Suprem la que resolgui si manté o modifica la decisió del jutge Llarena, una decisió que, de ratificar-se, diuen que vulneraria la Constitució i l'Estatut.
Que es tramiti amb la màxima urgència
En el recurs de 7 pàgines, l'advocat de Sànchez, Jordi Pina, reclama que es resolgui amb la màxima urgència, ja que no només estan en joc "els drets polítics de Sànchez", sinó el dels "milions de votants dels partits que eventualment donarien suport a la seva candidatura" i també la "credibilitat del sistema democràtic".
Pina considera "inaudit" que el magistrat Pablo Llarena "efectuï manifestacions sobre l'oportunitat política d'elegir uns candidats i no uns altres".
Argumenta, a més, que el ple d'investidura que s'havia d'haver celebrat avui està suspès i que Roger Torrent no pot "esperar indefinidament" a saber si Sànchez hi podrà acudir. En aquest sentit, recorda que el TC ha interpretat cautelarment que la investidura ha de ser presencial, a propòsit del candidat Carles Puigdemont.
La defensa assegura, a més, que Sànchez no pot reiterar cap delicte de rebel·lió o sedició durant el trasllat amb furgoneta, ni tampoc durant el discurs, ja que té inviolabilitat parlamentària.
Pina diu que els interessos en joc són de "suma excepcionalitat" i recorda que la llei penitenciària preveu permisos d'excarceració a presos preventius quan hi hagi motius importants, excepte en casos excepcionals. Així, considera que denegar el permís suposa un "càstig anticipat" que incapacita Sànchez per a un càrrec públic tot i que no s'ha dictat encara la interlocutòria de processament.
- ARXIVAT A:
- Investidura Procés català Independència Junts