
La Delícia de Sípia de l'Upper de Barcelona guanya el concurs a la millor tapa de Catalunya
El premi està dotat amb 1.500 euros i els tres primers classificats competiran a la final estatal
La Delícia de Sípia del restaurant barceloní Upper Lounge Bar ha guanyat el concurs a la millor tapa de Catalunya. Es tracta de l'establiment situat a l'hotel Upper Diagonal, a la zona alta de la capital catalana, i el premi l'ha recollit el xef Massimiliano Maggio.
El plat inclou entre els seus ingredients maionesa de shichimi i mango, tàrtar de gamba i sal de tonyina.
El segon classificat ha estat Santi Giralt, de Salsa Street Food, amb la Croqueta de Cochinita Pibil, i el tercer ha estat Jordi Asensio, de Can Culleres, amb el pintxo Peu amb Bola.
El premi l'organitza l'empresa gastronòmica EV Gastro en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona i s'ha celebrat per primer cop aquest 2023.
La final del 1r Concurs Ciutat de Barcelona i de Catalunya de Pintxos i Tapes s'ha celebrat a la Llotja de Mar de Barcelona, que ha acollit els representants de 23 restaurants del país que optaven a la distinció. Ara, els tres millors competiran a la final estatal a Valladolid.
Entre els participants hi havia des del bar restaurant Safo de Girona, que ha obert fa tot just 4 mesos, fins a altres amb una llarga història, com el Merendero de la Mari de Barcelona, que ha presentat una tapa dolça inspirada en un còctel.
Els restauradors tenien el repte de presentar un mos amb un preu de cost de màxim 1,5 euros, i fos inèdit i fàcil de menjar.
Un cop davant del jurat, cadascun ha tingut com a màxim 12 minuts per muntar la tapa --una per cada jurat-- i se n'ha valorat el gust, l'originalitat, la presentació i el recorregut comercial que pugui tenir.

El jurat l'han format experts del sector com ara l'observador gastronòmic Philippe Regol i la directora de la revista Cuina Judith Càlix, i l'ha presidit pel cuiner Carles Abellán.
El premi està dotat amb 1.500 euros per al guanyador, 1.000 per al segon i 500 per al tercer classificat. El certamen s'ha finançat, en part, a través de l'impost que es cobra als turistes que visiten la ciutat.
Les 24 tapes es podran degustar fins al 23 de juliol en cadascun dels establiments participants, al preu de 4,5 euros amb cervesa inclosa.
- ARXIVAT A:
- Gastronomia