Vot en contra del PP i abstenció de Ciutadans al Parlament en el debat sobre l'eutanàsia
Detingut un home acusat d'ajudar a morir la seva dona, malalta terminal

La despenalització de l'eutanàsia, més a prop: el Congrés aprova debatre-ho

El PP i UPN voten en contra de la proposició de llei del Parlament i Cs s'absté

Actualitzat

El Congrés dels Diputats ha aprovat debatre la despenalització de l'eutanàsia a partir d'una proposició de llei del Parlament de Catalunya.

La proposta de la cambra legislativa catalana, en concret, demana reformar l'article 143.4 del Codi Penal per despenalitzar l'eutanàsia i també l'ajuda al suïcidi. 

D'aquesta manera es vol exonerar de tota responsabilitat penal qui ajudi a morir algú amb una malaltia terminal o incurable que li causa un patiment físic o psíquic greu.

Amb l'aprovació d'avui s'obre un període de tramitació que es preveu llarg

Primer, la proposta serà debatuda en comissió -previsiblement de Sanitat o de Justícia- i els grups hi podran presentar esmenes

 

La presa de consideració enviada pel Parlament al Congrés dels Diputats ha tirat endavant amb 175 vots a favor, 136 en contra i 32 abstencions. 

Hi han votat en contra el Partit Popular i els seus aliats d'Unió del Poble Navarrès. Ciutadans s'ha abstingut i ha insistit que la reforma necessita un marc regulador

El PSOE, que hi ha votat a favor, també ha remarcat que cal una regulació i ha recordat que els socialistes van presentar una proposició de llei en aquest sentit la setmana passada. 

Entre 2 i 10 anys de presó

Actualment, el Codi Penal estableix penes de presó de fins a 10 anys per ajudar algú a morir.

 

Per induir el suïcidi, la pena pot ser d'entre 4 i 8 anys. Per cooperar amb "actes necessaris al suïcidi" d'algú, la pena és d'entre 2 i 5 anys, però puja de 6 a 10 si la cooperació arriba fins al punt de causar la mort.

ARXIVAT A:
Eutanàsia
Anar al contingut