La falta de subministrament paralitza la fabricació a Seat i Nissan

Àngels Chacon, consellera d'Empresa, està buscant maneres per solucionar aquest problema i vol intentar generar una mena de corredor per poder treure i entrar mercaderies sense perills

RedaccióActualitzat

El coronavirus també està creant problemes amb els subministraments que algunes empreses necessiten per treballar. Seat i Nissan han anunciat que paren la producció.

Les tres cadenes de producció de Seat a Martorell pararan aquest divendres fins a nova ordre. Hi treballen unes 7.500 persones que a partir de dilluns no aniran a fàbrica per la falta de subministrament de peces a causa del coronavirus.

Seat no ha volgut concretar quant pot durar aquesta situació, però els sindicats apunten que podria durar un mes i mig.

De moment on si es treballarà és als centres del Prat i Zona Franca, tot i que els sindicats creuen que també podrien haver de parar a mitjans de la setmana que ve.

Empresa i sindicats començaran a negociar dilluns les condicions per encarar la situació que podria passar per un expedient temporal d'ocupació.

Però la situació està generant problemes de subministraments a moltes altres empreses. Aquest divendres, a les dues de la tarda, Nissan, a la Zona Franca, ha parat també la producció, almenys fins dimarts.

En aquest cas, no li han arribat els pneumàtics que li subministrava un proveïdor d'Òdena, d'on des d'aquest dijous a la nit no poden sortir ni entrar mercaderies industrials.

Àngels Chacon, consellera d'Empresa, està buscant maneres per solucionar aquest problema. Vol intentar generar una mena de corredor per poder treure i entrar mercaderies sense perills.

"El conductor no baixa del camió en cap moment. La mercaderia se separa i el camió pot tornar a sortir i en cap moment s'ha contagiat a ningú."

Això permetria, també, que moltes empreses de la zona especialitzades sobretot en la fabricació d'envasos els puguin fer arribar a les indústries.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut