La família Franco demana 7 "Viva España" i 21 trets de canó al funeral del dictador
Himne nacional complet, arma presentada, descàrrega de fuselleria, set "Viva España!" i 21 trets de canó. Així considera la família Franco que l'Estat ha de retre homenatge al dictador si l'exhuma del Valle de los Caídos.
Els Franco apel·len al reial decret 684/2010, que regula els honors militars que corresponen a les diferents personalitats que hi tenen dret, com ara militars morts en acte de servei, expresidents del govern i altres alts càrrecs que hagin prestat "excepcionals serveis a Espanya".
Francisco Franco no va morir en acte de servei ni era president del govern. Tanmateix, sí que era el màxim cap de l'exèrcit, i el cap de l'estat, com la família recorda en diverses ocasions en l'escrit d'al·legacions que ha presentat al Ministeri de Justícia.
Una vegada, fins i tot, es refereixen al dictador tal com ell s'anomenava a si mateix: "Generalísimo".
Les pretensions de la família Franco també podrien passar per organitzar un seguici fúnebre des del Valle de los Caídos fins a la catedral de l'Almudena, al centre de Madrid, on ha demanat que siguin dipositades les restes del dictador.
"Els morts no tenen carnet polític"
La Conferència Episcopal Espanyola (CEE), per la seva banda, ja s'ha pronunciat sobre la petició dels Franco d'enterrar el dictador a la cripta de l'Almudena, on tenen un nínxol.
José María Gil Tamayo, secretari general i portaveu de la CEE, ha declarat aquest dimecres que "l'Església no pot negar-li a un cristià" l'enterrament "si té un dret adquirit la família".
També ha argumentat que "els morts no tenen carnet polític".
I ha afegit que la CEE es mou "en clau de despolitització" i per afavorir, "sempre", "la concòrdia, el sentit cristià de cohesió social".
- ARXIVAT A:
- FranquismeMemòria històrica