Entrada del domicili de l'exespia Skripal a Salisbury (Reuters)

La filla de l'exespia rus Skripal evoluciona favorablement

Actualitzat

Novetats sobre l'enverinament amb una toxina nerviosa al Regne Unit de l'exespia rus Skripal i la seva filla; un enverinament que Londres considera un intent d'assassinat del president rus, Vladímir Putin.

En les últimes hores s'ha sabut que Iúlia Skripal ha començat a evolucionar favorablement. La directora de l'hospital on està ingressada ha explicat que ha respost bé al tractament, però que continua rebent atenció clínica especialitzada les 24 hores.

Algunes informacions apunten que ja és capaç de parlar.

Si és així, caldrà veure fins a quin punt pot donar informació rellevant per aclarir la investigació i si finalment es permetrà que s'hi posin en contacte les autoritats russes, com reclama Moscou. El ministre d'Afers Exteriors rus, Serguei Lavrov, ha tornat a recordar que Iúlia Skripal és ciutadana russa:

"Desitgem no només reaccionar davant les accions absolutament inacceptables que es prenen contra nosaltres, sota pressió dels Estats Units i el Regne Unit, amb el pretext de l'anomenat cas Skripal. Sobre aquesta qüestió, precisament, els he de comunicar que finalment les autoritats britàniques ens han informat sobre l'estat de salut de Iúlia Skripal. S'està recuperant ràpidament. Exigim, un cop més, tenir accés a la Iúlia, ja que és ciutadana russa, i espero que des del Regne Unit compleixin les seves responsabilitats, tal com diuen la Convenció Consular i la Convenció de Viena sobre relacions diplomàtiques."

Aquest cas ha provocat una greu crisi diplomàtica. De fet, Lavrov ha parlat de Iúlia Skripal durant la roda de premsa en què ha anunciat que tancaran el consolat que els nord-americans tenen a Sant Petersburg per la via ràpida i que expulsaran del seu país 60 diplomàtics, en resposta a les represàlies de la UE i els EUA per l'enverinament.
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut