La fiscalia demana 192 anys de presó per a la 'manada' de Castelldefels

Actualitzat

ACN Barcelona - La fiscalia ha demanat 192 anys de presó per als cinc integrants de la 'manada' de Castelldefels. Ho ha avançat 'La Vanguardia' i ho confirmat l'ACN a través de l'escrit del ministeri fiscal. L'acusació pública ha considerat que el grup de WhatsApp amb què s'intercanviaven missatges els joves i "es mofaven de les víctimes" no era un simple canal de comunicació entre amics. Així, els ha atribuït "un delicte de pertinença a grup criminal per a la comissió de delictes contra la indemnitat sexual". A més, els considera autors d'un delicte d'agressió sexual amb penetració, dos d'agressió sexual continuada amb penetració, i un de descobriment i revelació de secrets. Per les víctimes, sol·licita entre 50.000 i els 89.000 euros d'imdemnització.

Tot i que l'escrit apunta la pertinença a grup criminal per a tots els investigats, la durada de les penes que sol·licita varien d'un acusat a l'altre. La petició més lleu és 24 anys de presó i la més dura de 53. Els altres tres investigats s'enfronten a penes de 28, 42 i 45 anys.

El document recull que els investigats no escollien les víctimes a l'atzar, sinó que eren persones que "per qualsevol circumstància mèdica o personal tenien l'autoestima baixa". Així mateix, assenyala que en molts casos els investigats sabien que aquestes persones prenien medicació i que proporcionar-los alcohol podia reduir les seves capacitats cognitives.

També remarca que els acusats haurien contactat amb les joves durant la pandèmia a través de les xarxes socials i els haurien proposat participar en una festa en un domicili. Tot i que ha admès que les víctimes haurien acudit a les cites per voluntat pròpia i haurien acceptat mantenir relacions sexuals amb algun dels investigats, l'escrit deixa clar que les noies no s'imaginaven que serien sessions grupals i que les sotmetrien a pràctiques sexuals no volgudes.

En aquest sentit, indica que els integrants del grup "acudien amb el coneixement i la voluntat d'atemptat contra la identitat sexual de les joves, creant a l'immoble un clima de sotmetiment que va arribar a reduir i, fins hi tot anul·lar, la capacitat de reacció de les perjudicades".

En el document, la fiscal descriu els episodis amb detall i relata com les víctimes van ser penetrades de forma successiva "via anal, vaginal i bucal" i sense fer ús del preservatiu. També assenyala que els acusats, fins hi tot, haurien introduït objectes en el cos de les noies, com una ampolla de cervesa. En tots els casos, el ministeri fiscal parla de "nul·la capacitat de reacció" de les víctimes i es refereix a les situacions de "pànic" que van viure.

Per tot plegat, a fiscalia es refereix als "danys morals" i "perjudicis psicofísics" que van patir les víctimes i demana indemnitzacions d'entre 50.000 i els 89.000 euros. També sol·licita que s'extremin les mesures per a la protecció de la seva identitat.

Els cinc acusats, que no tenen antecedents penals, porten en presó provisional comunicada i sense fiança des del 21 de desembre del 2022. 

 

Anar al contingut