Façana de l'Audiència Provincial de Barcelona
Els fets van passar el 2021 en un pis de Castelldefels (Europa Press)

La Fiscalia demana 196 anys de presó per als acusats de violar en grup tres dones a Castelldefels

El ministeri públic atribueix als cinc acusats el delicte de pertinença a grup criminal, a banda de les agressions sexuals

RedaccióActualitzat

La Fiscalia demana 196 anys de presó per a cinc homes acusats d'haver violat tres dones en un pis de Castelldefels el 2021. A banda de les agressions sexuals, als implicats --en presó preventiva des de finals del 2022-- se'ls atribueix el delicte de pertinença a grup criminal

Els fets van passar durant la pandèmia i els acusats van contactar amb les víctimes a través de les xarxes socials. Els proposaven acudir a una festa en un domicili de Castelldefels i, un cop allà, les van agredir sexualment en grup. La Fiscalia apunta que hi creaven "un clima de sotmetiment que va arribar a reduir i, fins i tot anul·lar, la capacitat de reacció" de les dones.

Els detinguts tenien un grup de WhatsApp al mòbil --que van anomenar "Kteam"-- on es reien de les víctimes i presumien de les seves trobades sexuals. Les interlocutòries de presó reproduïen missatges d'aquest grup on, per exemple, es refereixen a una de les víctimes i diuen que anava "begudíssima", o a una altra s'hi refereixen com a "deficient mental", o a una altra com a "campiona" i d'una altra diuen que l'han "rebentat".

La Fiscalia ha considerat que aquest grup de WhatsApp no era un simple canal de comunicació entre amics. Així, els ha atribuït un delicte de pertinença a grup criminal per a la comissió de delictes contra la indemnitat sexual. 

Amb tot, la durada de les penes que sol·licita varia d'un acusat a l'altre. La petició més lleu és de 28 anys de presó --per a dos acusats-- i la més dura, de 53. Els altres dos investigats s'enfronten a penes de 42 i 45 anys. 

A més, sol·licita entre 50.000 i 89.000 euros d'indemnització per a les víctimes.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexual
Anar al contingut