Saül Gordillo, en sortir de la Ciutat de la Justícia després de declarar amb el seu advocat, Carles Monguilod
Saül Gordillo, en sortir de la Ciutat de la Justícia després de declarar amb el seu advocat, Carles Monguilod

La Fiscalia demana 4 anys de presó per a Saül Gordillo per la segona denúncia per agressió sexual

L'exdirector del Principal afronta el 12 de novembre el judici per una altra agressió sexual a una altra periodista la mateixa nit

RedaccióActualitzat

La Fiscalia demana quatre anys de presó i sis de llibertat vigilada per al periodista Saül Gordillo per agressió sexual a una redactora del diari digital el Principal, del qual era director.

Els fets van passar el 2 de desembre del 2022, dins del cotxe de l'acusat, a Badalona, després del sopar de Nadal de l'empresa. La víctima va declarar que Gordillo es va oferir per acompanyar-la a casa i que es va despertar dins del vehicle mentre ell l'estava agredint, un relat que Gordillo nega.

En una analítica posterior es va confirmar que la dona tenia restes d'un fàrmac que actua com a calmant.

Segons l'escrit de la Fiscalia, que no contempla l'agreujant de submissió química, Gordillo "es va aprofitar que la víctima no tenia capacitat de reacció ni de moviments a causa de l'alcohol i de les benzodiazepines que havia ingerit".

A banda dels quatre anys de presó i sis anys de llibertat vigilada després de complir la presó, el ministeri públic també demana per a Gordillo set anys més d'inhabilitació per a qualsevol ofici amb contacte regular i directe amb menors d'edat, la prohibició d'acostar-se a la víctima o comunicar-s'hi durant sis anys i 10.000 euros d'indemnització per a la víctima.


A l'espera d'un altre judici

Gordillo --exdirector de l'Agència Catalana de Notícies i de Catalunya Ràdio-- està a l'espera de ser jutjat d'aquí tres setmanes també per una altra agressió sexual la mateixa nit del 2 de desembre del 2022, però unes hores abans.

En aquest cas, la Fiscalia li demana 9.000 euros de multa per haver fet tocaments a una altra periodista del Principal a l'interior de la discoteca Apolo del Paral·lel de Barcelona, sense el consentiment explícit de la jove, una situació que ha provocat que la jove hagi estat diagnosticada d'estrès posttraumàtic.

També demana llibertat vigilada durant dos anys i tres anys d'inhabilitació per a qualsevol ofici o professió, remunerat o no, que comporti contacte regular i directe amb menors d'edat.

Per la seva banda, l'acusació particular demana 4 anys de presó per un delicte d'agressió sexual, amb la circumstància agreujant de ser el superior jeràrquic. I també sol·licita --com a reparació simbòlica a la víctima-- que s'abstingui de difondre davant de tercers les circumstàncies dels fets en contra de la víctima i de desacreditar la veracitat dels fets que es declarin provats en la sentència.

 

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicacióAgressió sexual
Anar al contingut