Diversos membres dels CDR, encadenats a la seu del Tribunal Superior de Justícia

La fiscalia demana dos anys i mig de presó per als CDR que es van encadenar al TSJC

Actualitzat
TEMA:
CDR

La fiscalia demana dos anys i mig de presó per a onze persones que van intentar bloquejar l'accés al Palau de Justícia de Barcelona, seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el 23 de febrer. Els acusats es van negar a abandonar les escales i la porta d'accés, on van encadenar-se durant una hora.

A més, el ministeri públic demana un any de presó per a dues persones més que es van resistir al desallotjament i van agredir dos agents dels Mossos d'Esquadra.

Protesta convocada per l'esquerra independentista

A les 8 d'aquell matí, els CDR, Arran, CUP, SEPC i Alerta Solidària havien convocat una protesta davant la Generalitat amb el lema "Aturem el cop d'estat". Però unes 200 persones van anar a les 7 del matí a fer un esmorzar popular a la plaça Catalunya, on hi havia una acampada independentista. Aquests manifestants van anar cap al passeig Lluís Companys, van tancar les portes de l'edifici del TSJC i les van encadenar.

Els manifestants es van asseure davant la porta i es van lligar entre ells i a les columnes exteriors de l'edifici. Altres manifestants van asseure's a l'escalinata d'accés i van desplegar diverses pancartes amb lemes com "23-F, aturem el cop d'estat" o "És l'hora del poble".

 

 

 

Un altre grup de manifestants va encadenar una porta lateral de l'edifici i altres concentrats van tallar el trànsit al passeig Lluís Companys just davant l'edifici judicial. Tot i els requeriments dels Mossos, els concentrats no van voler desbloquejar l'accés, cosa que van poder fer els agents cap a les 9 del matí.

En un comunicat, el col·lectiu antirepressiu Alerta Solidària lamenta la petició de la fiscalia, que considera "la prova més evident de la irracionalitat del sistema penal espanyol" i de la "perversió a què està arribant el sistema judicial espanyol", ja que demana dos anys i mig de presó per una "legítima protesta". "Es persegueix fins a l'obsessió la militància independentista i es blinden d'impunitat constants mostres de violència i intimidació espanyolista", assegura.

 

 

ARXIVAT A:
CDR Judicial Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut