Els nou dirigents independentistes empresonats
Els nou dirigents independentistes empresonats

La Fiscalia demana la suspensió del tercer grau dels presos independentistes

El ministeri públic demana que s'apliqui la suspensió de la semillibertat i que els presos tornin al segon grau

Actualitzat

La Fiscalia ha presentat recurs contra el tercer grau de la majoria dels presos del procés, excepte en el cas de Rull, Turull i Bassa, en què encara no s'han presentat per qüestions d'agenda.

I la notícia és que el ministeri públic demana que s'apliqui immediatament la suspensió de la semillibertat i que els presos tornin al segon grau.

Ara, la decisió queda en mans del jutge de vigilància penitenciària català. Si ell desestima el recurs, podria acabar en apel·lació davant el Suprem, el tribunal que va emetre la sentència.

La Fiscalia va presentar recurs contra el 100.2 dels presos independentistes fa tres setmanes, el 7 de juliol, perquè entén que es tracta d'un tercer grau encobert.

La via a la revisió del 100.2 per part del Suprem la va obrir el jutge de vigilància penitenciària de Lleida quan va remetre a l'alt tribunal la resolució per la qual autoritzava el 100.2 a Forcadell.

Entre els arguments del recurs per demanar que es tombi el tercer grau hi ha la gravetat de les penes imposades i el fet que els presos només han estat en segon grau durant sis mesos. Al parer de la Fiscalia, tot plegat transmet "sensació d'impunitat" en la societat.

El recurs s'ha presentat al jutjat de vigilància penitenciària, que haurà de decidir si atura el règim que els permet anar tres dies a dormir a casa.

 

"Fan política i apliquen venjança"

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat després de la decisió de la Fiscalia de Barcelona de recórree el tercer grau de sis dels líders independentistes presos que "no són justos ni fan justícia", sinó que "fan política i apliquen venjança".  El líder d'ERC defensa que el tercer grau és un dret penitenciari que tenen tots els presos menys ells.

A través de Twitter, l'exvicepresident ha reivindicat els seus drets penitenciaris.

 

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut