Joan Carles I en una imatge d'arxiu (CCMA)

La Fiscalia es dona mig any més per investigar Joan Carles I

A l'espera de rebre una documentació reclamada a Suïssa, no arxiva de moment la causa pels suposats diners ocults de l'emèrit al paradís fiscal de l'illa de Jersey
Redacció Actualitzat
TEMA:
Borbons

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha prorrogat un altre cop la investigació sobre Joan Carles I, el rei emèrit. La fiscal general de l'Estat ha firmat un decret per allargar mig any la investigació oberta a l'alt tribunal.

En els últims dies, fonts de la Fiscalia ja havien apuntat que la possibilitat d'arxivar les investigacions hauria d'esperar, perquè encara esperen documentació de Suïssa. Ara tenen fins al juny de l'any que ve abans de decidir si presenten una querella contra l'exmonarca, tot i que no tenen per què exhaurir aquest termini si la documentació arriba abans.

En el rerefons de la decisió també hi hauria la intenció d'evitar que l'arxivament de la causa coincideixi amb el discurs de Nadal del rei Felip. Les últimes setmanes s'ha especulat amb la possibilitat que la causa s'arxivés i que això permetés el retorn temporal a Espanya de Joan Carles I, que va marxar a Abu Dhabi l'agost del 2020. De moment, però, no serà així.

La decisió de la Fiscalia afecta les diligències relacionades amb uns diners ocults en un trust financer al paradís fiscal de l'illa de Jersey que estarien presumptament vinculats a l'exmonarca.

Es tracta d'unes de les tres investigacions obertes contra Joan Carles de Borbó i parteix de la sospita que l'exmonarca guardava fins a 10 milions d'euros a Jersey.

També se l'investiga per les comissions per la construcció de l'AVE a la Meca i per l'ús irregular de targetes opaques per part d'ell i també de la reina Sofia i altres membres de la família.

Des que la investigació contra Joan Carles va començar, el 5 de juny de 2020, ja s'ha allargat dos cops.

 

ARXIVAT A:
Borbons Monarquia Corrupció
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut