Querella contra Lloveras i Buch pel decret de suport dels alcaldes a l'1-O

La fiscalia superior de Catalunya demana, com a mesures cautelars, el tancament de la web de l'Associació de Municipis per la Independència i de l'Associació de Municipis de Catalunya
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

La fiscalia ha presentat una altra querella per frenar la preparació del referèndum. En aquest cas, dirigida contra la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, l'AMI, Neus Lloveras, i el president de l'Associació de Municipis de Catalunya, Miquel Buch. Se'ls acusa d'haver redactat, signat i difós el decret dels alcaldes de suport a la convocatòria de l'1-O.

La querella, que s'ha presentat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, es presenta per desobediència al Constitucional, per prevaricació i malversació de fons públics per dur a terme "actes inequívocs de promoció i organització" d'un referèndum "inconstitucional".

Per la fiscalia, tant Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, com Buch, alcalde de Premià de Mar, són "perfectament coneixedors dels reiterats pronunciaments del Tribunal Constitucional", de les advertències del seu deure d'impedir la promoció del referèndum i que l'organització d'una consulta com la de l'1-O "implica necessàriament la utilització il·legal de quantiosos recursos públics materials, així com la mobilització d'una pluralitat indeterminada de persones".

El fiscal superior demana, com a mesures cautelars, el tancament de la web de totes dues associacions, que s'imposin fiances econòmiques a Lloveras i Buch i es requisin urnes o qualsevol material encaminat a celebrar el referèndum. També que dirigeixin un ofici als alcaldes perquè "imparteixin les instruccions precises" per impedir la celebració del referèndum, prohibint la col·locació de cartells i retirant els que ja estiguin penjats.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut