Jordi Cuixart,2 sortint de la presó de Lledoners (EFE)

La Fiscalia insisteix sobre Cuixart i diu que pateix "distorsions cognitives"

Presenta recurs davant l'Audiència de Barcelona contra la decisió de la magistrada de concedir-li un permís de 72 hores
Redacció Actualitzat
TEMA:
Jordi Cuixart

Jordi Cuixart, segons la Fiscalia, pateix "distorsions cognitives" que fan que no percebi com a delicte la seva actitud.

Argumenta que, per aquest motiu, no pot gaudir del permís de 72 hores que la jutge sí que ha acceptat concedir-li, al marge de les sortides per treballar en virtut de l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari.

Per això, el ministeri públic ha presentat recurs davant l'Audiència de Barcelona contra la decisió de la magistrada.

La Fiscalia utilitza arguments semblants als del primer recurs. Insisteix que Cuixart no està penedit i que falta molt perquè surti de presó. Per tant, diu, que concedir-li permisos és "prematur" i que no té sentit un permís que el que busca és la reinserció del pres quan s'acosta la data de final de la condemna.

La jutge de vigilància penitenciària va rebutjar el primer recurs de la Fiscalia assegurant que el temps a presó no té per objectiu canviar la ideologia de ningú. Hi afegia que l'"ho tornarem a fer" expressat per Cuixart és un pensament i una decisió legítimes que no poden suposar que no pugui tenir el permís.

El ministeri fiscal ha recorregut fins ara tots els permisos que s'han concedit al president d'Òmnium; també ha sol·licitat revocar l'article 100.2 de la llei penitenciària que permet a Cuixart anar a treballar i fer voluntariat.

En aquest cas, acusa la junta de tractament de Lledoners de fer una valoració equivocada i plantejava que hauria de ser el Tribunal Suprem i no pas l'Audiència de Barcelona qui hauria de tenir l'última paraula sobre el 100.2.

 

ARXIVAT A:
Jordi Cuixart
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut