La Fiscalia investiga la residència de gent gran d'Ullastrell per l'alt nombre de morts

Dues extreballadores van denunciar que no se seguien els protocols. Els responsables del centre ho neguen i responsabilitzen la Mútua de Terrassa i el CAP de referència de no voler fer tests de Covid-19 als seus residents

RedaccióActualitzat

La Fiscalia investiga la residència de gent gran d'Ullastrell, al Vallès Occidental, un centre privat amb un alt nombre de contagis i defuncions. Tècnics de Salut i Afers Socials ja hi han fet una inspecció, i l'Ajuntament hi ha fet tasques de desinfecció i prevenció.

Hi han mort per coronavirus 11 dels 34 residents, 10 són positius i gairebé la meitat dels treballadors estan de baixa.

La Fiscalia de Terrassa ha demanat informació del centre a l'Ajuntament, que en els moments més durs n'ha assumit les tasques de desinfecció i els ha portat material de protecció.

A la informació que ha fet arribar a la Fiscalia, l'alcalde, Jaume Puig, ha decidit incloure-hi les queixes de dues extreballadores de la residència, que asseguren que no es complien els protocols d'aïllament i prevenció i que es feia un ús insuficient dels elements de protecció.

"Hi ha una sèrie d'informacions que ens deixen preocupats o inquiets. I, per tant, aquesta informació la fem arribar també a la Fiscalia així com, el dia que la vam rebre, la vam fer arribar també als departaments competents."

Les dues treballadores, la Pilar i la Teresa, van ser acomiadades, segons la propietària, per no haver superat el període de proves, i per haver agafat la baixa, segons elles. Teresa Montasell explica que va ser traslladada amb ambulància des del centre a la Mútua de Terrassa i que l'endemà la direcció de la residència li va assegurar que la prova de la Covid-19 havia sortit negativa i que havia de treballar.

"Quan vaig parlar amb l'hospital Mútua de Terrassa per obtenir un document que ho certifiqués i em van dir que el resultat de la prova no havia sortit, jo em vaig sentir enganyada, perquè, a més a més, vaig estar treballant tot un dia, posant en risc els altres avis i les companyes de feina."

Finalment el resultat va ser positiu

Aquesta setmana, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el de Salut han ordenat una inspecció a la residència, que els tècnics van fer aquest dissabte al matí.

Els propietaris del centre, que només han volgut respondre a les preguntes per telèfon, diuen que la presència dels tècnics no respon a cap inspecció, sinó a l'ajuda que van demanar, ja que asseguren haver passat moments molt difícils. Neguen totalment les versions de les treballadores i responsabilitzen la Mútua de Terrassa i el CAP de referència de no voler fer testos de Covid-19 als seus residents.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut