La ministra de Defensa, Margarita Robles, a l'últim ple del Congrés (EFE/Kiko Huesca)
Madrid

La Fiscalia investigarà el xat de militars on es cridava a afusellar milions d'espanyols

El ministeri públic considera que les declaracions són "contràries a la Constitució" i fan al·lusió implícita a un alçament militar

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Provincial de Madrid ha obert diligències per investigar el contingut de les converses per WhatsApp que es van intercanviar un grup d'alts comandaments de l'Exèrcit espanyol, ja retirats, on s'incitava a afusellar la meitat de la població d'Espanya i esmentaven un alçament militar.

El conegut com a "xat dels militars" estava format per un grup d'exdirigents de la novena promoció de l'exèrcit de l'aire, amb seu a Múrcia.

Així s'expressava Francisco Beca, exgeneral de divisió, que es refereix al dictador Francisco Franco com "l'Irrepetible":

"Com a bon fatxa (...) no queda més remei que començar a afusellar 26 milions de fills de puta."

 

Segons la Fiscalia, en el xat es veuen "manifestacions totalment contràries a l'ordre constitucional fent al·lusions velades a un pronunciament militar".

 

Investigació de la Fiscalia

A principi de desembre, la ministra de Defensa, Margarita Robles, va presentar un escrit a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid lamentant les manifestacions, filtrades pel diari digital InfoLibre, perquè "repugnen al respecte degut en una societat democràtica".

En la denúncia es demanava que s'investigués si les declaracions eren constitutives de delicte per part de persones, a més que s'atribueixen la "condició de militars en actiu sense ser-ho".

Com que en el xat de militars retirats no hi ha cap aforat, el cas s'ha traslladat a la Fiscalia Provincial de Madrid, que investigarà les converses.

 

 

ARXIVAT A:
Exèrcit espanyol
Anar al contingut