Els CDR aixequen les barreres del peatge de l'AP-7 a l'altura de l'Hospitalet de l'Infant (EFE)

La fiscalia investigarà l'actuació dels Mossos durant les accions dels CDR

Apunta que el comportament dels agents "no es va orientar a dissuadir ni a utilitzar la força imprescindible i proporcional per restablir l'ordre
Redacció Actualitzat
TEMA:
Mossos d'Esquadra

La Fiscalia Superior de Catalunya investigarà l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant el tall de l'AP-7 de l'Ampolla de dissabte i també en l'aixecament de les barreres de peatge de diumenge.

Segons la fiscalia, agents dels Mossos d'Esquadra hi van ser presents, però el comportament de les unitats destacades "no es va orientar a dissuadir ni a utilitzar la força imprescindible i proporcional per restablir l'ordre jurídic."

El ministeri públic entén que es va donar lloc a una situació que lesionava els drets de la multitud d'usuaris de l'autopista i provocava danys a l'empresa concessionària.

Apunta, per tant, una possible deixadesa de funcions de la policia catalana, tant en el cas que no haguessin actuat per evitar els talls o l'aixecament de barreres, com per una possible actuació massa tova. Afegeix que aquesta actitud pot donar lloc a responsabilitats i, per això, considera que s'ha d'investigar la seva actuació.

Dona deu dies al cap dels Mossos perquè detalli quina va ser la seva actuació, així com també les ordres rebudes.

La fiscalia destaca també que els autors d'aquestes accions eren membres dels CDR i que actuaven "per reivindicar la implantació d'una república catalana".

 

 

Arran d'aquesta situació del cap de setmana, aquest dilluns el govern espanyol va alertar la Generalitat que ordenarà la "intervenció" de les forces de seguretat de l'Estat "en termes de proporcionalitat i necessitat", si els Mossos no exerceixen la seva funció de "garantir l'ordre públic" a Catalunya.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra Procés català CDR Judicial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut