Corinna zu Sayn-Wittgenstein i Joan Carles I
Corinna zu Sayn-Wittgenstein i Joan Carles I

El jutge arxiva la investigació per les acusacions de Corinna al rei Joan Carles

La Fiscalia Anticorrupció considera que els indicis són "extraordinàriament dèbils"

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional decideix arxivar la investigació de les suposades finances irregulars del rei emèrit Joan Carles I, que es van fer públiques arran d'unes gravacions de Corinna zu Sayn-Wittgenstein. El jutge al·lega la inviolabilitat del rei quan van tenir lloc aquests fets i assegura que no hi ha "ni dades ni documentació" que demostrin aquestes afirmacions.

El jutge actua després que la fiscalia s'ha pronunciat aquest divendres en aquesta mateixa direcció adduint que els indicis contra el rei emèrit són "extraordinàriament dèbils", i, per tant, les revelacions de Corinna sobre les activitats de Joan Carles I "no són susceptibles d'investigació en seu penal".

El jutge posa en dubte la versió de Corinna adduint que va fer aquestes manifestacions després de la ruptura de la seva relació amb el rei Joan Carles l'any 2009 i no es poden interpretar com una prova de càrrec contra el monarca, perquè no compleixen els requisits que exigeix la jurisprudència, com són "l'absència d'incredulitat subjectiva".

L'Audiència Nacional va obrir una investigació després que es fes pública la gravació d'una conversa entre Corinna i l'excomissari José Manuel Villarejo on acusava el monarca del possible cobrament de comissions il·legals i de tenir diners irregulars a l'estranger.

En la conversa, Corinna es refereix a un terreny al Marroc, al pagament d'unes comissions i a comptes bancaris dels quals el rei seria titular real a Suïssa sota altres noms.

La fiscalia ha argumentat que no n'hi ha prou indicis i ha recordat la condició d'inviolable del monarca perquè en el moment que haurien passat aquests fets, era cap d'estat en plenes funcions.

Per aquest motiu, ha demanat l'arxivament de la causa i només ha deixat la porta oberta a investigar les possibles transaccions financeres internacionals sobre la construcció del tren d'alta velocitat a la Meca, de les quals el rei emèrit quedaria exclòs ja que en aquell moment era inviolable.

Aquesta petició de la fiscalia i posterior acceptació del jutge, arriba pocs dies després que el PSOE, el PP i Ciutadans votessin en contra al Congrés dels Diputats de crear una comissió d'investigació sobre aquesta qüestió.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut