La Fiscalia ratifica la petició d'inhabilitació per a Mas, Ortega i Rigau pel 9-N

El fiscal Sánchez Ulled exposarà les seves conclusions en la cinquena i última sessió d'aquest judici, després que la quarta s'hagi dedicat als testimonis de voluntaris i a la prova pericial

Actualitzat

El fiscal del judici del 9-N, Emilio Sánchez Ulled, ha ratificat les penes d'inhabilitació que demana per a l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau. El fiscal ha elevat així a definitiva la petició de 10 anys d'inhabilitació per a Mas i 9 per a Ortega i Rigau per desobediència i prevaricació.

Per la seva banda, l'acusació popular ha retirat el delicte de malversació de fons públics, que el tribunal no va acceptar, i ha mantingut els 10 anys d'inhabilitació per a cadascun dels acusats. Les defenses de Mas, Ortega i Rigau han ratificat la petició d'absolució.

Després que aquest dijous s'han escoltat els testimonis de voluntaris i responsables polítics i tècnics, i també la prova pericial de la Guàrdia Civil sobre l'activitat de la pàgina web de l'organització del procés participatiu, està previst que divendres sigui l'última jornada del judici.

El fiscal exposarà les seves conclusions, com també els advocats de l'acusació popular i de la defensa, i els mateixos acusats podran plantejar els seus arguments. Després d'això s'haurà acabat el judici i el cas quedarà vist per a sentència.

 

♦ La prova pericial certifica que la web del 9-N va tenir activitat fins al 10 de novembre

♦ L'excap de comunicació de Joana Ortega diu que el 9-N es va respectar la legalitat

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut