El millor pa de pagès català es fa en una fleca del barri d'Horta-Guinardó de Barcelona (Montserrat Forners)

La fleca Montserrat Forners guanya el Premi al Millor Pa de Pagès Català 2024

El forn, fundat el 1894 i ubicat actualment al carrer Castillejos, s'ha emportat el guardó, dotat amb 2.000 euros
Redacció Actualitzat
TEMA:
Alimentació

El millor pa de pagès català es fa en una fleca de Barcelona. Així ho ha dictaminat el jurat del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2024, que ha concedit el premi a Marc Casamitjana, de Montserrat Forners.

En un acte celebrat al Teatre Municipal de Banyoles, el Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Pa de Pagès Català ha concedit el guardó a aquest forn situat al barri d'Horta-Guinardó.

Montserrat Forners, fundat el 1894, va començar amb petites fleques al barri de Sants, abans d'obrir l'establiment actual al carrer Castillejos.

El forn s'ha emportat diversos premis en els darrers anys, com el de millor coca creativa de Sant Jordi 2023 o el del millor llonguet de Catalunya l'any 2021. A més, és el segon any que el distingeixen amb el premi millor pa de pagès de Catalunya, després de fer-ho l'any 2022.

Marc Casamitjana rep el premi de mans del president de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Vila, i l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer (Concurs Millor Pa de Pagès Català 2024)

Marc Casamitjana, que pertany a la quarta generació de forners, va rebre aquest cap de setmana el premi, dotat amb 2.000 euros, de mans del president de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Vila, i l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer.

Noguer va presidir el jurat del concurs, que estava format pel mateix Vila, pel president de la Federació Catalana DOP-IGP, Josep Pere Colat, per la presidenta de l'Associació de Comerç Banyoles, Dolors Busquets, i pel guanyador de l'edició del 2023, Miquel Guich, del Forn del Passeig, ubicat a Barcelona.
 

Finalistes i altres distincions

La llista de finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2024 l'han completat Xavier Pàmies, del Forn Sistaré de Reus, Joan Urrea, del Forn Espurna de Berga, Andreu Bertran, del Forn Mistral de Barcelona, i Francesc Massana, del Forn Massana de Cornellà de Llobregat.

Durant l'acte, el director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Generalitat, Joan Gòdia, ha entregat el reconeixement a l'excel·lència empresarial a títol pòstum a qui va ser president de la IGP Pa de Pagès Català els últims 10 anys, Antoni Figuera.

Emilio Ojeda, del Forn Artesà Luna de Sant Joan Despí, ha rebut la distinció com a Jove Empresari, i Jordi Morera, de l'Espiga d'Or de Vilanova i la Geltrú, ha estat distingit pel seu Servei d'Excel·lència.

ARXIVAT A:
Alimentació
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut