"La fugida" s'estrena a Bolívia: confien que aflorin més casos d'abusos sexuals de jesuïtes

El documental s'ha projectat al Festival de Cinema de Santa Cruz, en un país on van ser enviats sacerdots jesuïtes després de les agressions perpetrades a Catalunya

RedaccióActualitzat

El documental "La fugida" s'ha estrenat aquest divendres a la matinada al Festival Internacional de Cinema de Santa Cruz, a Bolívia, on hi ha una desena de jesuïtes investigats per delictes d'abusos sexuals. S'espera que l'emissió pugui fer aflorar més casos.

La producció de 3Cat, El Periódico i Ottokar relata la impunitat de dos sacerdots jesuïtes en col·legis de Barcelona i de Cochabamba, a Bolívia, on van ser enviats després de les agressions perpetrades a Catalunya. Uns abusos que van durar més de trenta anys i pels quals hi ha hagut més d'un centenar de denúncies. 

Exalumnes de l'escola Joan XXIII dels jesuïtes de Bolívia s'han retrobat per rememorar a la pantalla l'horror que alguns van viure en persona. La pederàstia s'ha convertit en un tema d'estat a Bolívia, on hi ha una desena de jesuïtes investigats.

La comunitat boliviana de supervivents d'aquells abusos sexuals reclamen que es continuïn investigant els fets i que siguin tipificats de lesa humanitat. Als tribunals de Bolívia hi ha encara investigacions obertes arran de denúncies.
 

 

 

ARXIVAT A:
Pederàstia MenorsAgressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut