La Generalitat diu que Mazón era al dinar de la dana com a líder del PP i no en té factura
El PSPV va demanar al govern valencià un comprovant del polèmic dinar del 29 d'octubre, però l'executiu assegura que no en té cap còpia
Gairebé dos mesos després de la dana que va arrasar el País Valencià, el dinar del president de la Generalitat, Carlos Mazón, el mateix dia del temporal continua portant cua.
El Partit Socialista del País Valencià (PSPV) va demanar el 18 de novembre al govern del PP un comprovant de l'àpat del 29 d'octubre al restaurant El Ventorro del barri de Ciutat Vella de València.
La Generalitat ha respost aquest dijous que no té còpia de la factura del dinar perquè no es va pagar amb diners públics.
El Departament de Presidència del govern valencià assegura que Mazón era allà com a president del PP valencià i que la factura que reclama el PSPV "no ha tingut entrada ni, en conseqüència, ha estat satisfeta a càrrec dels pressupostos de la Generalitat":
"Els dinars o sopars que el president celebra en condició de president del PP valencià són íntegrament sufragats per la seva formació política. És el cas a què es refereix la sol·licitud".
El PSPV veu "encara més greu" la nova versió
Després de la resposta de la conselleria de Presidència, el PSPV ha considerat que aquesta nova versió és "encara més greu" i ha tornat a exigir la dimissió de Mazón, ara "per mentider".
El síndic socialista a les Corts, José Muñoz, ha lamentat que la resposta del govern valencià "revela que aquell dia, mentre els valencians s'ofegaven i ho perdien tot, Mazón no estava exercint com a president de la Generalitat, sinó que estava ocupat com a president del PPCV".
Pels socialistes, aquesta és "la prova definitiva que ha de dimitir".
Un dinar controvertit
Després de molts dies de secretisme al voltant d'aquest dinar, deu dies després del temporal va transcendir que Mazón era al restaurant El Ventorro amb la periodista Maribel Vilaplana, a qui hauria ofert la direcció de la televisió À Punt.
Tant la Generalitat com el PP valencià han insistit en diverses ocasions que Mazón va fer tard a la reunió de coordinació d'emergències (CECOPI) perquè era en un "dinar de feina".
La reunió del CECOPI va començar a les cinc de la tarda amb l'absència del president valencià. Qui va dirigir la reunió va ser l'aleshores consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas, a qui Mazón va cessar tres setmanes després del temporal. Pradas va intentar contactar-hi en diverses ocasions, sense èxit.
Mazón va incorporar-se a la reunió cap a les set de la tarda, quan ja hi havia activada l'alerta roja i els rius i barrancs ja baixaven ben plens.
El darrer balanç de víctimes mortals de la dana al País Valencià és de 223, després de la troballa d'un cadàver el 12 de desembre passat a Paiporta. A més, hi ha tres persones desaparegudes, segons el balanç del Centre d'Integració de Dades.
- ARXIVAT A:
- País ValenciàCarlos Mazón