Barcelona

La Generalitat proposa compensar l'encariment de les llars d'infants amb més beques i ajuts

La possibilitat d'incrementar les taxes de les escoles bressol públiques de Catalunya ja ha provocat les primeres crítiques. Des de la Generalitat s'ha explicat que aquesta retallada de les subvencions per a les llars d'infants és necessària i que es compensarà amb l'augment de beques i ajuts per a les famílies.

RedaccióActualitzat
Les tisorades també arribaran a les llars d'infants. El Departament d'Ensenyament va anunciar aquest dijous la seva intenció de canviar el sistema de finançament de les llars d'infants públiques, un canvi que suposarà un augment del preu que hauran de pagar les famílies a partir d'aquest setembre.

Fins ara, les escoles bressol públiques estaven finançades a través de tres vies: una part la posava la Generalitat; una altra, els ajuntaments i l'última, els pares.

La nova proposta de l'executiu català, però, preveu posar en marxa un nou model de finançament que estableixi el cost real de cada plaça bastant-se en els criteris que estableix la llei.

La mesura no ha estat ben rebuda pels ajuntaments i les associacions de pares, que han anunciat que no hi pensen donar suport perquè la consideren totalment abusiva.

Per la seva banda, Ensenyament assegura que molts ajuntaments inclouen costos que no haurien d'entrar en aquesta taxa, com les despeses de menjador o els salaris dels treballadors, i que establir-ne el cost real podria suposar un estalvi molt important per a les arques públiques.

A més, han anunciat que aquesta retallada quedarà en bona part compensada per una oferta més àmplia de beques i ajuts per als pares.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut