L'abstenció de la Generalitat i el "sí" del ministeri permet que el Palau de la Música acusi Convergència
El govern de la Generalitat ha rectificat la seva posició respecte al cas Palau de la Música i ha decidit abstenir-se per "no bloquejar" que el Patronat del Consorci del Palau de la Música Catalana pugui acusar Convergència de lucrar-se durant l'espoliació de la institució musical.
El conseller de Cultura, Santi Vila, ha explicat aquest canvi de postura, que s'ha visualitzat a la reunió extraordinària del Patronat del Consorci del Palau de la Música, convocada a petició de l'Ajuntament de Barcelona, que sol·licitava que es reconsiderés la negativa inicial dels representants del govern a acusar l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).
La reunió s'ha fet poc després que el Parlament aprovés la setmana passada, amb el suport d'ERC i de tota l'oposició -i l'abstenció d'última hora dels diputats del PDeCAT-, dues propostes de resolució presentades per Catalunya Sí que es Pot i la CUP, en les quals s'instava el govern a canviar d'estratègia i a acusar CDC pel cas Palau de la Música a través del Consorci.
El Ministeri de Cultura hi ha votat a favor i, per tant, hi ha hagut prou vots perquè el consorci acusi Convergència en el judici de l'espoli del Palau. Al final, hi ha hagut 5 vots a favor, 4 en contra i 3 abstencions.
D'aquesta manera, l'advocat del consorci canviarà les seves conclusions definitives en el punt que es refereix al suposat espoli del Palau i els diners que haurien anat a parar a Convergència a través de la institució musical. Adherint-se al que diu el fiscal, acusarà l'extresorer de CDC Daniel Osàcar i li demanarà 8 anys de presó. També reclamarà 6,6 milions d'euros a Convergència i, en el seu defecte, al partit que l'ha substituït, el PDeCAT.
Al març, l'expresident de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, va defensar Osàcar i va acusar Millet i Montull d'apuntar a CDC per protegir-se. L'expresident de la Generalitat va reiterar la seva "plena confiança" en l'extresorer de CDC.