Un agent de la Guàrdia Civil

Investiguen una associació de guàrdies civils disposada a "vessar sang" per la Constitució

L'agrupació minoritària APROGC mostra en un comunicat una "profunda preocupació" pel pacte entre el PSOE i Junts i per la futura llei d'amnistia
Redacció Actualitzat
TEMA:
Amnistia

La Guàrdia Civil obre una investigació a l'agrupació APROGC pel comunicat emès aquest divendres on critiquen l'amnistia i on han dit que estan disposats a "vessar fins a l'última gota de la seva sang per defensar la sobirania i la independència d'Espanya".

Hores després de publicar-se, el director general de la Guàrdia Civil, Leonardo Marcos, ha ordenat identificar els responsables d'aquesta associació minoritària i iniciar un procediment disciplinari i/o penal.

Una acció que s'afegeix a la del 29 d'octubre passat, quan el cos va anunciar possibles conseqüències disciplinàries i legals contra una altra associació: JUCIL, la majoritària al consell del cos. En aquest cas, se'ls investiga per "trepitjar el principi de neutralitat política" en criticar, segons ells, la deslleialtat que suposava que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, defensés l'amnistia davant el comitè federal del PSOE.
 

"Profunda preocupació" pel pacte entre el PSOE i Junts

En un comunicat titulat "L'última barrera davant la derrota de l'imperi de la llei", l'associació de guàrdies civils APROGC ha expressat la seva "profunda preocupació" pel pacte entre el PSOE i els partits independentistes i per la futura llei d'amnistia.

Asseguren que la Guàrdia Civil "sempre ha sigut un cos obedient" que rebutja "les conspiracions" i que hi és per "complir i fer complir la llei". Tot i això, afirmen que "avui han de parlar alt i clar".

En aquest sentit, l'agrupació ha apuntat que la seva missió és protegir els drets i les llibertats i garantir la seguretat de la ciutadania.

I ha recordat el seu jurament "davant la bandera com a militars", per la qual cosa estan disposats a "vessar fins a l'última gota de la seva sang per defensar la sobirania i la independència d'Espanya i el seu ordenament constitucional".

APROGC considera que l'acord vol "buidar de contingut" la tasca de la Guàrdia Civil, especialment la de la policia judicial, i veu el pacte entre el PSOE i Junts com un missatge d'"impunitat" i "foment" del desacatament de les normes.

 

ARXIVAT A:
Amnistia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut