Cau la borsa de Wall Street per la guerra de divises amb La Xina (Reuters)

La guerra de divises entre la Xina i els Estats Units fa caure les borses

La Xina devalua el iuan per compensar els aranzels imposats pels Estats Units i anuncia que no els comprarà més productes agrícoles
Actualitzat
TEMA:
Xina

Les borses de tot el món reaccionen amb fortes caigudes a l'enduriment de la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina. El gegant asiàtic anuncia que no comprarà més productes agrícoles nord-americans i deixa caure la seva moneda, el iuan, per abaratir les exportacions.

Les conseqüències d'aquesta guerra comercial són globals, i fan trontollar les borses de tot el món. Els parquets asiàtics han obert aquesta matinada amb pèrdues de gairebé el 3%, en el seu segon dia consecutiu de fortes baixades. També les europees van perdre dilluns al voltant d'un 2%, i el Dow Jones de Wall Street perdia prop d'un 3% en el moment del tancament.

La caiguda de les borses ha estat global


L'anunci de nous impostos als productes xinesos fet per Donald Trump la setmana passada ha provocat un moviment defensiu per part del govern xinès. El banc central d'aquest país hauria intervingut per provocar que la divisa xinesa caigui a nivells de fa més de 10 anys, per fer més barates les seves exportacions i intentar neutralitzar els nous aranzels imposats per Trump. A més, els xinesos han anunciat que deixen de comprar productes agrícoles nord-americans.

Amb la moneda més barata es compensa l'increment impositiu i els productes xinesos continuen sent atractius per a l'exportació.

La Xina ha devaluat el iuan per compensar els aranzels nord-americans (Reuters)

A través de Twitter, Donald Trump ha acusat obertament Pequín de manipular el valor de la seva moneda.

 

"La Xina ha deixat caure el preu de la seva moneda a un mínim gairebé històric. Es diu "manipulació de moneda". Escolteu Reserva Federal? Aquesta és una violació important que afeblirà notablement la Xina amb el pas del temps!"

Trump culpa els xinesos de perjudicar les empreses, la indústria, l'agricultura i l'economia i els sous dels nord-americans.

 

Por dels mercats

Sigui com sigui, aquesta batalla monetària ha disparat la por dels mercats. Wall Street va viure ahir, dilluns, la pitjor sessió de l'any, amb una caiguda del Dow Jones de gairebé el 3%. També a Europa es van registrar pèrdues importants i en les últimes hores el tsunami ha arribat als parquets asiàtics. El Nikkei japonès s'ha situat a nivells mínims anuals després de caure prop d'un 2% a mitja sessió.

A més, enmig de les tensions comercials, Air China ha anunciat aquesta matinada que tanca la ruta entre Pequín i Hawaii, territori nord-americà.

ARXIVAT A:
Xina Estats Units
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut