La història de la lloba de l'Empordà: denuncien que ha matat 17 cabres i s'avé amb el gos pastor

El Mas Cluella de Cistella electrifica la quadra, posa collars geolocalitzadors als animals més febles i els tanca al capvespre per evitar més atacs
Redacció Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

La lloba que han localitzat a l'Alt Empordà fa anar de corcoll els responsables del Mas Cluella de Cistella, que tenen una explotació amb 180 cabres. Segons el ramader, Francesc Barbany Puigdomènech, la lloba que fa un any que corre per la zona ja els ha matat uns 17 animals.

"Primer penses que ha estat un gos, però veus que l'han atacat només al coll, com fa el llop. En poca estona i en silenci."

Per frenar els atacs, amb el suport de la Generalitat han electrificat la quadra, han posat collars geolocalitzadors a les cabres més velles i febles i, com a mesura de protecció, no les deixen campar lliures al capvespre. 

Tot i això, asseguren que la lloba continua acudint a la finca per trobar-se amb un dels gossos de la casa, que ara es plantegen esterilitzar per evitar encreuaments d'espècies.

"En una gravació els han vist als dos per allà i el gos ha tornat com si vingués d'una nit boja. Estem parlant amb veterinaris de fer-li una vasectomia."

El fet que la lloba porti un any a la zona de l'Empordà no implica que s'hi hagi de quedar. Són uns animals viatgers que poden anar canviant de lloc i estan acostumats a fer llargs recorreguts.

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut