La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin en una imatge d'arxiu (EFE/David Aguilar)

La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin anuncien que "interrompen" el seu matrimoni

En un comunicat, la parella demana respecte per als que els envolten i reitera el compromís amb els seus fills
Redacció Actualitzat
TEMA:
Casa Reial espanyola

La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin han decidit "de comú acord, interrompre la seva relació matrimonial". Els exducs de Palma ho han anunciat a través d'un comunicat molt breu que han fet arribar a l'agència EFE.

En el text, també afirmen que el seu compromís amb els seus quatre fills "es manté intacte" i acaben demanant "el màxim respecte per a tots els que ens envolten", donat que és "una decisió de l'àmbit privat".

Fa menys de tres mesos, se'ls va fotografiar junts passejant per Barcelona, en la que és l'última imatge de la parella junts.

La Infanta i Urdangarin passejant per Barcelona el 2 de novembre del 2021(Europa Press)

La notícia arriba després que la setmana passada la revista Lecturas va publicar unes fotografies d'Urdangarin amb una altra dona.

Es tracta d'Ainhoa Armentia, una advocada que treballa al mateix gabinet de Vitòria que Iñaki Urdangarin. A partir d'aquell moment, Armentia ha estat objecte de persecució de la premsa del cor.

Ainhoa Armentia, la nova parella d'Urdangarin, sortint del despatx on treballen junts (Europa Press)

L'exduc de Palma, que va confirmar la seva relació afirmant que ho gestionarien "de la millor manera possible", treballa en aquest gabinet com a consultor després que va rebre el tercer grau penitenciari fa un any.

Aquesta feina li va permetre el trasllat des d'una presó d'Àvila, la de Brieva, a la presó alabesa de Zaballa. Amb el tercer grau, només hi havia d'anar a dormir de dilluns a dijous i passava els caps de setmana a casa de la seva mare. Des del juny, pot dormir cada dia fora de la presó.

Compleix així la condemna de cinc any i deu mesos de presó pel cas Nóos, una pena que acabarà al 2024.
 

Dues dècades de matrimoni

La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin es van casar el 4 d'octubre del 1997 a Barcelona, un any després que es van conèixer. Va ser durant els Jocs Olímpics d'Atlanta, en què Urdangarin va participar com a jugador d'handbol.

Els aleshores ducs de Palma --títol que Felip VI els va retirar el juny del 2015-- han tingut quatre fills. Han viscut bona part del seu matrimoni a Barcelona, però l'abril del 2009 es van traslladar a Washington i, al setembre del 2013, la infanta i els seus fills van marxar a viure a Ginebra.

Entremig, va esclatar el cas Nóos. A finals de 2011, Urdangarin és imputat en una peça separada del cas Palma Arena. La imputació de la infanta Cristina va arribar tres anys després.

Per tot plegat, van ser apartats dels actes oficials i de l'agenda de la Casa Reial.

El judici del cas Nóos va començar l'11 de gener del 2016. La germana del rei va declarar que desconeixia les gestions del seu marit, amb qui diu que confiava plenament.

Amb tot, el 17 de febrer del 2017, l'Audiència de Palma la va absoldre com a cooperadora necessària dels dos delictes fiscals comesos per Urdangarin, al 2007 i al 2008. Sí que la va condemnar a una multa de més de 265.000 euros com a responsable a títol lucratiu pel cas Nóos.

 

ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola Urdangarin
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut